c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Plinski terminal in trajni viri energije


 

Plinski terminal in trajni viri energije

Nekaj časa nam že sosedje iz tržaškega zaliva obetajo postavitev pakirnice za plin v tržaškem zalivu. Poznano nam je, da je najekonomičnejši način transporta plina v vtekočinjenem stanju z ladjo do najbližje uplinjevalnice in potem do potrošnika.

Poznano pa nam je tudi, da plin pri zgorevanju soproizvaja tudi toplogredne emisije, med njimi največ CO².

Na jesenskem zasedanju predstavnikov EU v Helsinkih , naj bi se pogovarjali in tudi dogovorili o ukrepih za zmanjšanje toplogrednih emisij zaradi klimatskih sprememb.

Kakor pa nam je poznano je naša soseda Italija tudi članica EU in preprosto ne razumemo. da pripavljajo izgradnjo celo 14 takšnih pakirnic ob svoji obali. Takšno ravnanje nam da razumeti, da bo njihov prihod v Helsinke sodelovanje s »figo« v žepu, saj s postavitvijo pakirnic preprosto povečujejo soproizvodnjo toplogrednih emisij.

Najdobičkonosnejša podjetja na svetu so podjetja s področja pridelava in predelave nafte . Trajni viri energije in vsi ukrepi za zmanjšanje emisij postajajo tarča vsakršnih napadov in spodkopavanja povezovanja držav pri povečanju vplivov na zmanjšanje vplivanja na klimatske spremembe.

Na površje prihajajo najbolj umazane posledice kapitalske povezave posameznih državnih uradnikov in kapitalskega lobija v sosednji državi pri ustvarjanju pravnih podlag za postavljnje plinskih pakirnic.

In tudi v naši deželi ni kaj dosti boljše, tudi pri nas se skoraj vsi župani radi pohvalijo kako napredujejo s plinifikacijo svojih naselij. Nihče od teh naših županov se še ni pohvalil, da so v njegovi občini pognali v obratovanje objekt z rabo trajnih virov energije.

Ti naši župani dajejo vtis,da so zadovoljni če pomagajo plinskim trgovcem in širjenju njihovega kapitala, kljub temu, da vedo, da je izključna prihodnost v trajnih virih energije in je prehod v plinifikacijo samo manj črna prihodnost.

In zaključujem z ugotovitvijo, da je gradnja plinskih pakirnic pri sosedih samo posledica njihovega nepoznavanja možnosti, ki jih nudi raba trajnih virov energije ali pa sprega z njihovo mafijo.

ALPE ADRIA GREEN
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: