c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Alpe Adria Green je izročila slovenski vladi dokaze – plinski terminal Žavlje


AAG org.

ALPE ADRIA GREEN

e-mail: alpeadriagreen@gmail.com , adderess: Prešernova 26, 4270 Jesenice, Slovenija

GSM : 051 311 450 ,http://greenslo.bravehost.com/ Blog: http://gezslo.spaces.live.com/

Datum: 28.08.2009

IZJAVA ZA JAVNOST

Alpe Adria Green je izročila slovenski vladi dokaze o škandalu italijanskega plinskega terminala.

Ljubljana 28.08.2009. – Danes ob 10 uri je AAG uradno predala ministrstvu za okolje in g. Karlu Erjavcu celotno dokumentacijo o ponaredbi projekta za plinski terminal, ki ga italijanska vlada želi zgraditi v tržaškem zalivu (Milje) blizu meje s Slovenijo. AAG je kopije teh dokumentov z včerajšnjo pošto poslala tudi predsedniku države RS, predsedniku vlade RS in predsedniku parlamenta RS.

sestanek z ministrom Erjavcem

Izročena dokumentacija italijanskih sodnih oblasti vsebuje dokumentirano gradivo in raziskave s pomočjo katerih bi omogočili odobritev tega projekta:

1. Skupina projektantov podjetja Gas Natural je izpustila in ponaredila osnovne tehnične informacije: pravo globino in realno temperaturo morja v Miljskem zalivu, (povzeli so splošne podatke severnega Jadrana), bližino drugih nevarnih objektov kot so naftovod, skladišča goriv, plina in drugih nevarnih industrijskih snovi, predvsem pa neizvedljivost varnostnih con predvidenih po mednarodnih IMO normah (prepoved plovbe v obsegu 1,5 milj ali 2,8 km in varnostni pas za civilno prebivalstvo v obsegu 2 km)

2. italijanska vlada je prikrila te nepopolne podatke in ponaredbe, o katerih je bila obveščena s strani sodnih in upravnih organov.

3. italijansko kazensko sodišče ni zanikalo ponaredb, navedenih v dokumentaciji sodne policije (Finančne policije), ampak jih je arhiviralo z navedbo , naj bi to bilo v pristojnosti sodstva javne uprave.

Gas Natural in italijanska vlada sta skušali prikriti dejstva, da bi plinski terminal in ladijski promet uničili življenje v morju v Italiji, Sloveniji in celo na Hrvaškem, ohromili bi promet v tržaškem pristanišču, oškodovali bi tudi promet v koprskem pristanišču, izpostavili pred grožnjo atentatov katerih eksplozije bi lahko uničile vse v obsegu 2 – 10 km na področju Italije in Slovenije, kjer živi več kot 200.000 ljudi in posledicami, ki jih podobno lahko povzroči piroklastični plaz ob izbruhu vulkana.

Italijanska vlada se sedaj skuša opravičiti s tem, da je sodstvo arhiviralo kazenski postopek,

to opravičevanje pa je samo še ena nova prevara.

Arhiviranje kazenskega postopka (ki poleg tega, da je nepravilno in o tem bomo zahtevali preiskavo) ne zanika obstoja tehničnih ponaredb, ki jih je odkrila sodna policija, ampak se omejuje na presojo, da so le-te administrativni-upravni in ne kazenski prekrški.

Torej so tehnične ponaredbe dokazane in s tem je, s tehničnega vidika, projekt ponarejen, tudi če proti odgovornim ni bil sprožen sodni postopek in niso bili obsojeni!!!

In ostane tudi dokazano, da je bila italijanska vlada obveščena o ponaredbah (s strani kazenskega sodišča in s strani pokrajine), jih je prikrivala , da bi lahko odobrila

projekt.

Alpe Adria Green zahteva, da slovenska vlada in evropske inštitucije odločno nastopijo proti neodgovorni in škandalozni gradnji tega projekta, ki je tako usodno nevaren za prebivalstvo in okolje v Sloveniji in Italiji.

Alpe Adria Green opozarja na ta problem tudi hrvaško vlado in poziva k skupni zaščiti morja in varne plovbe.

Alpe Adria Green med drugim obžaluje nesprejemljive in žaljive reakcije pomočnika ministra na italijanskem ministrstvu za okolje Roberta Menia in tržaškega župana Roberta Di Piazza.

Predsednik AAG

Vojko Bernard

potrdilo o poslani pošti - Žavlje
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: