c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Več kot 100 držav se je v Glasgowu pridružilo obljubi o metanu, Kitajska, Indija, Avstralija in Rusija pa tega niso podpisali


Metan je kratkoročno približno 80-krat močnejši toplogredni plin od ogljikovega dioksida,

Na vrhu Cop26 v Glasgowu so 104 države podpisale zavezo, da bodo med letoma 2020 in 2030 zmanjšale svoje emisije metana za 30 %.

Pobudo vodijo Evropska unija in ZDA , države pa zavezujejo, da bodo kratkoročno zmanjšale emisije metana, toplogrednega plina, ki je 80-krat močnejši od ogljikovega dioksida.

Medtem ko je večina razvitih gospodarstev in veliko držav v razvoju podpisala zavezo, veliki onesnaževalci, vključno s Kitajsko, Indijo, Rusijo, Avstralijo, Turčijo in Južno Afriko, niso.

Odločitev Avstralije, da ne podpiše, naj bi bila popuščanje mlajšemu koalicijskemu partnerju v vladi. Vodja Nacionalne stranke je dejal, da bi 30-odstotno zmanjšanje izpustov metana uničilo industrijo govejega mesa, krmišča, mleka in premoga.

Metan uhaja v ozračje na različne načine, vključno s procesom proizvodnje premoga, nafte in plina; iz odlagališč in iz kmetijstva.

Medvladni odbor za podnebne spremembe je v svojem zadnjem pomembnem poročilu o podnebnih znanostih iz avgusta poudaril, da so ravni metana v zraku najvišje v 800.000 letih.

Aktivisti so v zadnjih letih uporabljali infrardeče kamere in monitorje metana, da bi pokazali, da se o emisijah metana iz naftnih in plinskih naprav pogosto poročajo premajhno, kar zahteva strožjo ureditev.

Med dugim je bilo na koferenci izpostavljeno, da bi morale države postopoma opustiti proizvodnjo fosilnih goriv, ​​namesto da bi samo naredile proces čistejši. 

Metan iz proizvodnje nafte in plina je mogoče zmanjšati z odkrivanjem in popravilom puščanja ter z zajemanjem plina za uporabo kot gorivo, namesto da bi ga obravnavali kot odpadni produkt.

Drugi načini za zmanjšanje metana vključujejo zajemanje emisij iz odlagališč za kurjenje in pridobivanje elektrike!

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Donirajte

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: