c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Ustanovljena mednarodna okoljska organizacija Green Alpe-Adria


 

IZJAVA ZA JAVNOST

 

Ustanovljena mednarodna okoljska organizacija  Alpe Adria Green  

Šest okoljevarstvenih organizacij iz Slovenije, Italije in Hrvaške (GREENSLO; DVO Koper, Društevo za varstvo okolja Sežana, okoljevarstveni organizaciji Green Action Transinternational iz Trsta, Društvo za zaščito Tržaškega zaliva – Trst in hrvaški Eko Kvarner).je v soboto2.02.2008 v Sežani, podpisalo dogovor o ustanovitvi nove mednarodne okoljske organizacije Alpe-Adria Green – AAG, ki bo opozarjala na okoljske probleme tega območja. Največja grožnja okolju je ta trenutek pobuda za gradnjo naftovoda in plinovoda od Črnega morja do Tržaškega zaliva. Natančneje: od pristanišča Konstanza v Romuniji do Trsta.

AAG bo zastopala državljane vseh treh držav, kot sogovornik želi sodelovati pri tem projektu, sicer pa bo AAG spremljala in upozarjala tudi na ostale okoljske probleme Jadrana in Alp.  Akciski program, statut ter znak organizacije bodo sprejeti na ustanovnem občnem zboru organizacije, ki bo predvidoma konec meseca februarja 2008.

Na ustanovnem občnem zboru bo Alpe-Adria Green – AAG naslovil na Slovensko, Hrvaško in Italijansko vlado zahtevo, naj jim prizna status sogovornika v projektu panevropskega naftovoda in plinovoda južni tok. Sklicevali se bomo na aarhuško konvencijo, ki predvideva, da mora biti javnost pri tovrstnih projektih vključena že v fazo nastajanja projektov, ne le v kasnejšo presojo vplivov na okolje.

 

Predsednik GREENSLO – Slovenija

 

Vojko Bernard
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: