c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Slovenski podporniki Monsantovih pesticidov v Evropskem parlamentu


Na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta (EP) v Strasbourgu je 12. april 2016 potekalo glasovanje o resoluciji o pridržku EP za podaljšanje uporabe herbicida glifosata v kmetijske namene. Z glasovanjem so evropski poslanci izrazili pomisleke do predloga Evropske komisije (EK) o podaljšanju obdobja uporabe herbicida glifosata v EU za 15 let, ki ga je EK pripravila na podlagi znanstvenih priporočil Evropske agencije za varnost hrane (EFSA). Obdobje dovoljene uporabe glifosata v EU se namreč zaključi junija 2016, poslanci pa so večinsko podprli podaljšanje uporabe glifosata za 7 let. 

Problematika uporaba herbicida glifosata je tako v strokovni kot v laični javnosti že vrsto let problematizirana, saj naj bi po nekaterih raziskavah ostanki te snovi v prehranskih izdelkih lahko bili med povzročitelji raka.

Nenadna prepoved, uporabe glifosata, bi po njihovem mišljenju, prizadela številne kmetijske panoge v Evropi, ki se že sedaj, v času krize v kmetijstvu, spopadajo s številnimi težavami, zdravje ljudi pa za njih ni pomembno!

VSAK KOMENTAR JE ODVEČ!

SLOVENSKI PODDPISNIKI

Vir:

http://www.votewatch.eu/en/term8-objection-pursuant-to-rule-106-renewal-of-the-approval-of-the-active-substance-glyphosate-motion-for-40.html

Po spletni pošti smo dobili popravek glasovanja, ki dokazuje, da se je g. Igor Šoltes vzdržal glasovanja:

glasovanje IŠ

 

 

POSTANITE ČLAN AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK

NAMENITE 0,5 % DOHODNINE ALPE ADRIA GREEN, KI DELUJE KOT NEPRIDOBITNA ORGANIZACIJA BREZ REDNO ZAPOSLENIH. VES ZBRANI DENAR NAMENIMO ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

https://alpeadriagreen.wordpress.com/dohodnina-obrazrc/

email: info@alpeadriagreen.com
%d bloggers like this: