c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

e-novice AAG: HRAST 8/2016


clip_image001

AAG POZIVA VSE, DA ZA PRAZNIK 1.NOVEMBRA, KOT TUDI V VSAKODNEVNI UPORABI, PRIŽGETE V SPOMIN POKOJNIM ELEKTRONSKO SVEČO, KI JE OKOLJU MNOGO BOLJ PRIJAZNA V PRIMERJAVI Z DRUGIMI!

Prižiganje sveč na grobovih je že stoletja način za vidno oznanjanje našega spomina na pokojne. Slovenci smo med vodilnimi narodi glede porabe nagrobnih sveč, saj jih letno prižgemo okrog 20 milijonov (10.000 ton) in s tem ustvarimo približno 4.000 ton odpadkov. Ravno v novembru je poraba nagrobnih sveč najbolj intenzivna. Samo na ljubljanskih Žalah prvega novembra gori približno pol milijona nagrobnih sveč….

Obišči<?

clip_image002

Opomin Sloveniji, ker se ne ukvarja s hrupom

Darja Valenčič – DNEVNIK

Že več let je znano, da na številnih območjih v prestolnici hrup zaradi cestnega in železniškega prometa presega mejne vrednosti, vendar protihrupnih ukrepov še vedno ni. V društvu Alpe Adria Green so zato Slovenijo prijavili evropski komisiji….

· Obišči

clip_image003

EU KOMISIJA PRIČELA PROTI RS POSTOPEK ZA UGOTAVLJANJE KRŠITEV PRI IZVAJANJU DIREKTIVE 2002/49/ES

Republika Slovenija bi morala, kot članica EU po 14.členu Direktive 2002/49/ES , Evropskega parlamenta in Sveta z dne 25. junija 2002 o ocenjevanju in upravljanju okoljskega hrupa v svoj pravni red, najpozneje do 2008 leta, sprejeti zakone in druge predpise, potrebne za uskladitev s direktivo, vendar vse do danes tega ni storila. Med drugim bi morala sprejeti »Operativni program varstva pred hrupom, ki ga povzroča promet po pomembnih železniških progah in pomembnih cestah«, zaradi nesprejetega tega programa, že prihaja do hudih posledic, ki imajo ne samo moteče ampak tudi zdravstvene ….

· Obišči

clip_image005

PETICIJA – DREVESNI PARK V CELJU

DREVESNI PARK V CELJU

IDEJA DREVESNEGA PARKA V CELJU

Nedaleč stran od mesta stoji starodavna medloška platana, ob njej pa dvorec z zanimivo zgodovino in vrtnarska šola s tradicijo. Med staro platano in Savinjo se razprostira področje navdušujočega prepleta različnih drevesnih vrst…..

Obišči<?

clip_image006

EKO PATRULJA V STANOVAJSKEM NASELJU POLEG BETONARNE NA JESENICAH

Stanovalci iz ceste Franceta Prešerna na Jesenicah, so se obrnili na Alpe Adria Green v zvezi z neekološkim obratovanjem betonarne trenutno v upravljanju stranke Projekt Beton d.o.o. Verovškova ulica 64, 1000 Ljubljana

V AAG smo izvedli 21.10.2016 EKO PATRULJO, ki je potrdila njihove trditve, ki so jih navedli poleg tega so še ugotovili, da:

Obišči

clip_image007

Bel prah prestrašil Jesenice

.Blaž Račič

Izpust perlita v kisikarni podjetja TPJ. Pet delavcev odpeljali v bolnišnico…….

· Obišči

clip_image009

IZPUST PRAHU IZ TPJ NA JESENICAH

Na cesti Prvega maja pri križišču z Ilirsko cesto na Jesenicah se je pojavil bel prah, kot posledica izpusta emisij iz TPJ, proizvodnje in prodaja tehničnih plinov, d.o.o. Jesenice, C. 1. Maja 42.

V Alpe Adria Green smo bili v ponedeljek 17.10.2016 zvečer od stanovalcev iz Ilirske ceste in ceste 1.maja na Jesenicah obveščeni, da ….

Obišči

clip_image010

AAG NE PODPIRA PODPISA TRGOVINSKEGA SPORAZUMA CETA!

Državnemu Zboru Republike Slovenije in Poslanskim skupinam Državnega Zbora Republike Slovenije

Zadeva: AAG NE PODPIRA PODPISA TRGOVINSKEGA SPORAZUMA CETA!

Trgovinski sporazum med EU in Kanado CETA, je vojna napoved korporacij, ki prinaša samomor države Slovenije in med drugim tudi pogreb upravljanja z naravnimi viri in javnih storitev….

Obišči

clip_image011

Pozor, škodljivi delci v zraku: ne kurite premalo suhega lesa, zmanjšajte ogrevanje!

V primeru napovedane velike verjetnosti preseganja dnevnih mejnih vrednosti priporočamo občanom in pravnim osebam, da ne kurijo lesa v pečeh in kaminih, če imajo druge možnosti ogrevanja, da zmanjšajo ogrevanje stanovanjskih in poslovnih prostorov, kjer se kot energent uporabljajo tekoča ali trdna goriva, da uporabljajo javni prevoz namesto osebnih vozil ter da ne kurijo na prostem….

Obišči<?

clip_image012

NA DEGRADIRANIH OBMOČJIH BODO PRIDELOVALI EKO PRIDELKE OBOGATENE Z TEŽKIMI KOVINAMI!

Obišči

dim

Bi novo peč? Na voljo je milijon evrov, izkoriščenih pa zgolj 81.000

STA 12.10.2016 Spet je tu kurilna sezona in spet bo zrak, ki ga dihamo, bolj onesnažen. “Ob dneh, ko je več kurjenja, je tudi več sprejemov v bolnišnice in več smrti,” opozarja Peter Otorepec z NIJZ. Največjo težavo predstavljajo individualna kurišča. Pomembno je tako kaj kot kje kurimo. Eko sklad vam lahko financira novo kurilno napravo. Preverite, kako pravilno kurimo z lesom….

· Obišči

clip_image013

Koliko je odpadkov v “KRAŠKEM PODZEMLJU” v Slovenji ne nihče

Jamarsko društvo Dimnice je izvedlo 11.10.2016 opozorilno akcijo čiščenja odpadkov iz brezna Mt7 pri Materiji.

Jamarsko društvo Dimnice je sodelovalo pri izvedbi teka skozi jamo Dimnice in njeno okolico pod pokroviteljstvom Občine Hrpelje-Kozina. Udeleženci teka so se strinjali nameniti 10% prispevka čistejšemu kraškemu podzemlju. Odločili so se, da bi skušali odstraniti vsaj del odpadkov iz Brezna Mt 7…..

Obišči

clip_image015

PISMO IZ KRAJINSKEGA PARKA POHOGAJSKI DOLOMITI

Spoštovani,

živim na majhni hribovski domačiji v krajinskem parku Polhograjski Dolomiti. Rad bi opozoril na hudo ekološko razdejanje, ki se pri nas redno odvija dan za dnem, a ki dejansko zadeva celotno območje republike Slovenije. Namreč, kjerkoli sem v naši državi bil, povsod sem naletel na podobne situacije, v večjem ali manjšem obsegu. Nahajam se pod izredno pestrim in zoprnim letalskim koridorjem, ki, poleg živce…..

Obišči

clip_image017

Evropski parlament pokazal rdeč karton gensko spremenjenim organizmom

Evropski parlament pokazal rdeč karton gensko spremenjenim organizmom

Evropski poslanci so danes, 6. 10. 2016, zavrnili odločitev Evropske komisije, da se odobri gojenje treh in uvoz dveh gensko spremenjenih organizmov v EU. Glasovanje se je nanašalo na več vrst gensko spremenjeno koruze, med katerimi je tudi zloglasna Monsantova koruza MON 810, in gensko spremenjeni bombaž….

Obišči

POSTANITE ČLAN AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK

NAMENITE 0,5 % DOHODNINE ALPE ADRIA GREEN, KI DELUJE KOT NEPRIDOBITNA ORGANIZACIJA BREZ REDNO ZAPOSLENIH. VES ZBRANI DENAR NAMENIMO ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

https://alpeadriagreen.wordpress.com/dohodnina-obrazrc/

 

 

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: