c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Nenapovedan obisk presenetil Mesojedca in Piskarja


Janez Petkovšek:

Četrtna svetnica, okoljski aktivist, strokovnjak iz NIJZ in sosed si niso smeli ogledati proizvodnje plastike, saj se niso napovedali

Piskarjev dimnik

Dim iz Piskarjevega dimnika, posneto 17. februarja 2017 ob 7.07. Foto: Civilna iniciativa Zadobrova

Ljubljana – Včerajšnji skupni terenski ogled obratov za predelavo plastike Piskar in Mesojedec med Zgornjo in Spodnjo Zadobrovo, ki so se ga na povabilo okoliških stanovalcev udeležili predstavniki NIJZ, ČS Polje in organizacije Alpe Adria Green, se je izjalovil. Vodstvo obeh obratov je namreč zavrnilo nenapovedane obiskovalce.

Andrej Uršič z Inštituta za javno zdravje iz Celja, ki je nedavno civilni iniciativi Zadobrova predlagal terenski ogled obeh obratov z okolico med 12. in 16. junijem, je včeraj lahko opravil le ogled okolice obeh obratov, ni pa mogel vanje vstopiti. V upravi samostojnega podjetnika Andreja Mesojedca so skupino, v kateri so bili vodja iniciative Nejc Plečko, svetnica ČS Polje Minka Jerebič in predstavnik Alpe Adria Greena Tomaž Ogrin, odpravili že na vratih. Dobili se le vizitko lastnika obrata s telefonsko številko, na katero ga lahko pokličejo in se dogovorijo za napovedan obisk.
Hladen sprejem
V podjetju Piskar pa jih je prokuristka tega podjetja Romana Piskar sicer sprejela, a dala vedeti, da so prišli nenapovedano in da bi morali, če želijo zvedeti karkoli oziroma si ogledati proizvodne in druge prostore, počakati na prihod odvetnice. Ker bi nanjo morali počakati vsaj pol ure, so se obiskovalci odločili, da bodo na napovedan obisk prišli kdaj drugič.
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: