c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Alpe Adria Green dokončal prvo fazo projekta E-AVTO-MLADI


Alpe Adria Green je končal prvo fazo projekta Od bencina k elektriki – predelava avta – pilotni projekt za mladino, ki ga subencijonira

EKO SKLAD

V PRVI FAZI PROJEKTA SO SODELOVALI:

– Inštitut Jožef Štefan

– Inštitut Metron

– Šolski center Kranj

– Šolski center Škofja Loka

– Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad, Ljubljana

20. JUNIJA SMO ​IZVEDLI PREDSTAVITEV ELEKTRIČNEGA AVTA SMART

 NA SREDNJI POKLICNI IN STROKOVNI ŠOLI BEŽIGRAD V LJUBLJANI.

Na predstavitvi so učenci iz te šole, ki so sodelovali v projektu sami predstavili svoje delo:

smart lj1.

RAZSTAVLJANJE AVTOMOBILA: Sprednji del avtomobila je bilo potrebno razstaviti, da smo odstranili hladilni sistem. Vgrajeni električni motor ne potrebuje vodnega hlajenja.

smart lj2

PRIPRAVA ZADNJE PREME: Odstranili smo bencinski motor. Premo smo zbrusili, prebarvali in prilagodili nosilce potrebam električnega motorja.

smart lj3

SESTAVLJANJE MENJALNIKA: Sestavljali smo Smarta z ročnim menjalnikom. Pri predelavi avtomobila obdržimo menjalnik, da lahko zmanjšamo vrtljaje in s tem dosežemo večjo moč, manjšo porabo, ter povečamo domet vozila.

Slika prikazuje kako smo urezovali nov navoj, ki se je poškodoval pri snemanju menjalnika.

smart lj4

TESTIRANJE VZTRAJNIKA: Vztrajnik smo pritrdili na pogonski motor, motor smo priklopili na napetost in ga zavrteli. S tem smo testirali nihanje in tresenje vztrajnika.

Slika prikazuje tester, krmilnik, električni motor in vztrajnik.

smart lj5

IZDEALVA VMESNE PLOŠČE: S pomočjo računalniško vodene stružnice smo izdelali vmesno ploščo- distančnik.Distančnik služi za povezavo motorja in menjalnika.

smart lj6

VGRADNJA MOTORJA: Ko je bila zadnja prema predelana, smo vgradili še motor in menjalnik. Med motorjem in menjalnikom lahko opazite tudi vmesno ploščo – distančnik.

smart lj7

SESTAVLJANJE BATERIJ: Da bi povečali kapaciteto in napetost baterij, smo baterije sestavljali skupaj, v večjo celoto.

smart lj8

PRIPRAVA SEDEŽA: V voznikov sedež smo vgradili električne grelnike, za ogrevanje sedeža. Grelnik smo vgradili v sedalo sedeža in tudi v naslon sedeža.

smart lj9

SESTAVLJANJE AVTOMOBILA: Do sedaj smo vgradili že zadnjo premo, krmilno enoto in baterije v dno avtomobila. Na koncu pa se posvečamo še notranjosti avtomobila.

smart lj10

PRILAGODITEV PEDALA: Z računalnikom smo se povezali na krmilno enoto avtomobila in prilagodili pedalo za plin tako, da električni motor enakomerno pospeševanje.

smart lj11

VGRADNJA INSTRUMENTA: Na koncu smo dodali še displej, ki nam kaže polnost baterij od 0 do 100 %.

smart lj13

1. eKiPA in eAuto, sestavljena iz učencev treh šol.

smart - elekr.pogon1

ELEKTIČNI SMART PRIPRAVLJEN NA VOŽNJO

nočemo - aag
%d bloggers like this: