c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Od 1. avgusta živimo na kredit na račun naših otrok


Dan prekoračenja Zemljinih virov ali tudi Dan ekološkega dolga je tisti dan v letu, ko je človeštvo izkoristilo vse naravne vire, ki jih Zemlja v enem letu še lahko generira.

Od tega dne naprej vstopamo v ekološki dolg do naslednjih generacij. Letos je ta dan 1. avgust, kar pomeni, da smo v zgolj 7 mesecih izkoristili toliko virov, kot nam jih je bilo danih za 12 mesecev.

Otrok - zemlja

Dan prekoračenja Zemljinih virov je vsako leto prej, predlani se je zgodil 8. avgusta, lani 2. avgusta, letos še dan prej. Za primerjavo in razmislek, leta 1993 je bil ta dan 21. oktobra!

Trenutno na leto porabimo za 1.7 razpoložljivih virov Zemlje. Zemljo izkoriščamo mnogo preveč, posledica tega pa bo (oz. marsikje že je) pomanjkanje vode, hrane, energije in vseh drugih naravnih virov.

Slovenija je najslabša v regiji, saj je v ekološki dolg vstopila že 12. maja. Sledijo Hrvaška (19. junij), Črna gora (29. junija), Bosna in Hercegovina (6. julija), Makedonija (19. julija) in Srbija (30. julija). Albanija bo v ekološki dolg stopila zadnja, 14. oktobra.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRASTHrastov list in plod - želod
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: