c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Minister Leben zaprosil CNVOS za pričetek neodvisnega izbora predstavnikov za Svet ministra


Na spletni strani MOP je bila objavljena novica, da je minister za okolje in prostor Jure Leben krovno mrežo slovenskih nevladnih organizacij CNVOS zaprosil, da začnejo neodvisen izbor predstavnikov nevladnih organizacij, ki bodo sestavljali Svet ministra, ki bo mesečno usklajeval zakonodajne in druge rešitve na področju zaščite okolja in narave.

sončni-zahod_thumb.png

CNVOS bo Ministrstvu za okolje in prostor predvidoma v enem mesecu sporočil svoj izbor. Minister Leben ob tem poudarja, da so nevladne organizacije pomemben partner pri snovanju zakonodajnih in drugih rešitev, zato se veseli skupnega reševanja izzivov, ki so pred nami,  v dobro naše družbe, pa tudi prihodnjih generacij ter za varovanje okolja in narave; za ohranitev zelene Slovenije.

PRIPIS ALPE ADRIA GREEN

AAG ni član CNVOS ( povezava ) in ta zavod tudi ne priznavamo kot krovno organizacijo, saj deluje na splošnih področjih nevladništva in ne specifično na področju okolja, narave in zdravja ljudi. Sprašujemo se po katerem odloku ali zakonu nas zavod CNVOS – Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij zastopa, saj je ustanovljeno po isti zakonodaji kot drugi privatni zavodi ( povezava ). AAG nima nič proti delovanju CNVOS, saj delo na svojem področju opravlja dobro, ne strinjamo pa se z odločitvijo ministra, ki je zaprosil CNVOS da izbere NVO v Svet ministra.

Tudi prejšnja ministrica MOP Irena Majcen, je imela nekakšno posvetovalno  telo NVO na “papirju”, ki pa nikoli ni delal. Pet članov so bili predstavniki nevladnih organizacij, drugi so bili predstavniki  zbornic in drugih organizacij. To dokazuje dejstvo, da pripombe NVO na delo MOP in zakonodajo, ki so jo pripravljali niso bile skoraj nikoli upoštevane, sploh če so bile podane iz maj zaželenih NVO za MOP, kamor spada tudi AAG. Da zaščitimo zdravje ljudi, naravo in okolje smo prisiljeni tožiti MOP, vlagati ustavne pritožbe ali pa se obrniti na institucije Evropske Unije.

Alpe Adria Green je član naslednjih združenj:

 clip_image001prostovoljstvo

Za povezavo klikni na znak!

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRASTHrastov list in plod - želod
Podprite AAG
ODSTOP 0,5% DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE!Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: