c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Izobraževalno – ozaveščevalni projektE-POL


Izjava za javnost  

Izobraževalno – ozaveščevalni projekt E-POL

Pomembnost spremembe koncepta mobilnosti, ki danes temelji na transportu blaga in oseb z vozli na pogon s fosilnimi gorivi, je z vidika podnebnih sprememb in trajnostnega razvoja ena izmed ključnih agend prihodnosti. V AAG vrjamemo, da je e- mobilnost  način, ki lahko pripomore k trajni mobilnosti in zmanjšanju obremenitve okolja z izpusti emisij , ki jih povzroča promet.  Zato smo v okviru svojega programa pripravili serijo izobraževalno – ozaveščevalnih projektov, ki promovirajo e- mobilnost oz. Uporabo električnih vozil v vsakdanjem življenju. Projekte je kot dobre prepoznal tudi Eko-sklad RS, javni sklad, ter jih preko javnih razpisov za ozaveščevalne projekte nevladnih organizacij  tudi sofinancira.

V ta namen smo v letu 2017 skupaj z Inštitutom Metron pripravili in izvedli  izobraževanje in usposabljanje dijakov izbranih srednjih tehniških šol v okviru projekta E-Avto-Mladi, ki so pod mentorstvom g. Pečjaka, Inštitut Metron, enega izmed vodilnih strokovnjakov in inovatorjev s področja električnih avtomobilov, predelali avtomobil na klasičen bencinski motor v avtomobil na električni pogon. Po izredno dobrem odzivu smo za leto 2018 pripravili projekt E-POL »Razvoj in izdelava  pilotnih polnilnic za polnjenje električnih vozil kot učnih pripomočkov za dijake tehničnih poklicnih šol«, v okviru katerega bodo dijaki izbranih srednjih tehniških šol spoznavali tudi načrtovanje, razvoj in izdelavo stacionarnih in mobilnih postaj za polnjene električnih vozil.

Trenutno potekajo tridnevne izobraževalne delavnice pod okriljem Inštituta Metron, pri delu pa tudi sodelujejo dijaki ŠS Kranj, ŠC Škofja Loka ter SPSŠB Ljubljana. V mesecu decembru bodo na srednjih tehniških šolah po celi Sloveniji potekala predavanja o E- mobilnosti, kjer bomo dijake seznanjali o konceptu e- mobilnosti, prednostih in slabostih električnih avtomobilov, tehnologiji električnih avtomobilov in polnilnih postaj, itd. Poleg predavanj, ki jih izvajajo strokovnjaki s področja e- mobilnosti, bomo dijakom v živo predstvili tudi električni avto ter mobilno polnilno postajo.

Predavanja niso zaprtega tipa, zato so poelg dijakov vabljeni vsi zainteresirani, seveda pa tudi mediji, preko katerih želimo e-mobilnost približati širši javnosti.  Seznam predavanj bo javno objavlenj na spletnih straneh AAG ter na drugih socialnih omrežjih.

Tony Mlakar,vodja projekta

Projektno pravna pisarna AAG

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG

ODSTOPI 0,5% DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE!
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: