c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Veljati začenja novela zakona o ohranjanju narave


20. junija začenja veljati novela zakona o ohranjanju narave, ki med drugim dviguje prag za sodelovanje nevladnih organizacij s statusom delovanja v javnem interesu v upravnih in sodnih postopkih.

Za društva velja, da morajo imeti najmanj 50 aktivnih članov, zavod mora imeti zaposleni najmanj dve osebi s polnim delovnim časom, šesto stopnjo izobrazbe in dvema letoma delovnih izkušenj s področja ohranjanja narave, ustanova pa najmanj 10.000 evrov premoženja.

Pogoji morajo biti izpolnjeni tudi za dve leti nazaj.

mokrie-pokljuka_thumb

Mokrišča v Sloveniji so zaradi posegov človeka v naravo v Sloveniji skoraj že  izginila, najhuje pa je da so poleg mokrišč uničili tudi vso biotsko raznovrstnost. Foto AAG ( mokrišče na Rudnem Polju)

Z to novelo želi vlada in izvoljeni poslanci z stani državljanov omejiti delo nevladnih organizacij da bi lahko sami in lastniki kapitala upravljali z naravo in jo uničili. Naravo smo podedovali od svojih vnukov z nalogo, da jo ohranimo za bodoče rodove, ne pa zanamcem postimo uničenje, ki ga želijo izvesti razni lobiji, da bi si pri grebli čim več dobička!

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

Plačilo članarine 2020 / postanite član AAG

Podprite AAG preko položnice

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

 
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: