c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Odgovor NIJZ Ministrstvu za zdravje v zvezi z kanalom C0


V Alpe Adria Green smo 03.08.2020 pridobili odgovor iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje v katerem odgovarja 31. 04. 2020, v zvezi z kanalom C0, MINISTRSTVU ZA ZDRAVJE DIREKTORATU ZA JAVNO ZDRAVJE.

razmik cevi - c0 1

Foto: Eko-patrulja AAG

Iz odgovora je razvidno, da NIJZ v zvezi z obravnavano spremembo posega gradnja povezovalnega kanala za odvajanje komunalnih in industrijskih odpadnih vod iz naselij ob desnem in levem bregu reke Save z oznako C0 ne more podati mnenja, ker se s potekom trase že v osnovi ne strinja.

Nacionalni inštitut za javno zdravje v zvezi s obstoječo traso povezovalnega kanala C0 meni, da je predvidena trasa povezovalnega kanala C0 z vidika vplivov na zdravje ljudi povsem nesprejemljiva.

Po mnenju Nacionalnega inštituta za javno zdravje bi bilo treba zaradi zmanjšanja tveganja za onesnaženje vodnih virov in s tem za varno oskrbo prebivalstva s skladno in zdravstveno ustrezno pitno vodo v zadostnih količinah in s tem povezano tveganje za zdravje ljudi, traso povezovalnega kanala C0 umestiti izven vodovarstvenih območij, kar v AAG vseskozi ponavljamo, vendar smo pri pristojnih državnih uslužbencih naleteli na gluha ušesa. MOl-u pa je edini cilj izkoristiti EU sredstva za izgradnjo kanalizacije, ne glede kje poteka, pa čeprav bi s tem ogrozila, z zdravstveno neustrezno pitno vodo, lastne prebivalce!

CELOTEN ODGOVOR NIJZ

Odziv na vlogo za mnenje  kanalizacija čez Lj polje drugič končno-page-001

Odziv na vlogo za mnenje  kanalizacija čez Lj polje drugič končno-page-002

Odziv na vlogo za mnenje  kanalizacija čez Lj polje drugič končno-page-003

Odziv na vlogo za mnenje  kanalizacija čez Lj polje drugič končno-page-004

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

Plačilo članarine 2020 / postanite član AAG

Podprite AAG preko položnice

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST




Blog at WordPress.com.