c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Dva močna potresa pri Sisku, materialna škoda v Petrinji


Dva močna potresa pri Sisku, materialna škoda v Petrinji

29.12.2020

Trije potresi, eden z močjo šest stopenj, eden pet stopinj in  eden nekoliko šibkejši, je danes zjutraj in včeraj zjutraj  prizadel Hrvaško.

Potres z magnitudo 5,1 in z epicentrom v Petrinji, ki je včeraj stresel Hrvaško in jo nato pretresal tudi preko noči, je bil očitno samo ogrevanje. Danes pa je udarilo s polno močjo, z magnitudo 6,2, spet z epicentrom v Petrinji, mestu, ki leži le slabih 50 kilometrov jugovzhodno od Zagreba. Da je šlo za grozovit potres, priča to, da so ga čutili tudi Slovenci, stresel pa je praktično vse prestolnice nekdanje Jugoslavije, med katerimi je spet najbolj nastradal Zagreb. Škoda v Petrinji je zaradi moči potresa neopisljiva, saj praktično ni hiše, ki ne bi imela poškodovane strehe ali fasade. Center mesta je uničen, porušil se je vrtec, v katerem na srečo ni bilo otrok, menda pa ni ostala cela niti bolnišnica. Govori se, da je uničenega pol mesta, trenutno pa potekajo akcije reševanja ljudi, v katere bo vključenih tudi 300 pripadnikov hrvaške vojske, ki prihaja na pomoč. Po pisanju hrvaških medijev je v potresu umrlo 12-letno dekle.

“Mestna hiša je bila poškodovana, padli so opeke in ometi, škoda je. Kolikor vem, danes prihajata predsednik in premier,” je za H1 povedal petrinjski župan Darinko Dumbović. “Ljudje so na ulicah, to je panika,” pravi. “Obstajajo objekti, ki so tako poškodovani, da se državljani bojijo vstopiti vanje. Poskusili bomo vse ljudi, ki ne bodo mogli spati na svojih domovih, najti rešitve in jih rešiti.”

Prestrašeni občani poročajo, da so pobegnili iz hiš in stanovanj. “Začulo se je grozno ropotanje, nato pa se je zatreslo. Strašno me je bilo strah,” je dejal občan Kutine.

Potres je prestrašil tudi Zagrebčane.

“Zbežal sem pred stavbo, otroci so bili v šoku od zadnjega potresa,” je povedal zagrebčan. “Treslo se je 15-20 sekund, zbudilo me je,” je na spletni strani EMSC zapisal prebivalec Ivanić-Grada.

petrinja potres 2020

Trije potresi letos na potresni prelomnici kjer stoji tudi Nuklearka v Krškem sta opozorilo, da je načrtovanje še ene nuklearke na tem področju neresno! NUKLEARKA SE JE ZARADI POTRESA 29.12. SAMOSTOJNO ZAUSTAVILA, ODGOVORNI PA ŠE VEDNO TRDIJO DA JE VSE V REDU!!!

Trije močni potresi so 22. marca pretresli Zagreb.

ŠE DO 31.12. LAHKO NAMENITE 0.5 % DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JO BOMO UPORABILI  ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE !!!

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: