c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

COP26: Globalni voditelji se zavezujejo, da bodo do leta 2030 končali krčenje gozdov


Z goloseki zaradi hitrega dobička, bodo še 10 let so ogrožene številne živalske in rastlinske vrste

2. november je bil po mnenju politikov na COP26 velik dan za naravo in gozdove . Več kot 100 svetovnih voditeljev se bo zavezalo zaustaviti in obrniti krčenje gozdov in degradacijo tal do leta 2030 s podporo večjih gozdnih držav, vključno z Brazilijo, Indonezijo in Demokratično republiko Kongo.

To naj bi bilo omogočeno zaradi zaveze 12 držav, da bodo zagotovile 12 milijard dolarjev javnih financ v obdobju 2021–2025, da bi podprle ukrepe držav v razvoju za zaščito pravic avtohtonih skupnosti in upravljanja z zemljišči, obnovo degradiranih zemljišč in boj proti požarom v naravi.

Kotlina Konga, območje drugega največjega tropskega deževnega gozda na svetu, ki ga ogrožajo industrijska sečnja, rudarstvo in kmetijstvo, bo prejelo 1,1 milijarde funtov (1,5 milijarde dolarjev) iz tega sklada, vključno z 200 milijoni funtov iz Združenega kraljestva.

28 vlad, ki predstavljajo 75 % svetovne trgovine s ključnimi proizvodi, ki ogrožajo gozdove (npr. soja, palmovo olje in kakav), bo podpisalo novo izjavo o gozdovih, kmetijstvu in trgovini z blagom (FACT) in se zavezala k skupnemu nizu ukrepov za zagotavljanje trajnostnega trgovino in zmanjšanje pritiska na gozdove, vključno s podporo malim kmetom in izboljšanjem preglednosti dobavne verige.

NVO kot je Alpe Adria Green se s tem ne strinjamo, saj to pomeni še 10 let sistematičnega izsekavanja. Menimo, da bi morali krčenje gozdov ustaviti takoj!

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Donirajte

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: