c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Spletna platforma za okoljsko evropsko pravoIzjava za javnost

Projekt – Spletna platforma za okoljsko evropsko pravo EU Environmental Applicable Law Online Platform

V decembru 2021 je luč sveta uzrla nova spletna platforma AAG, namenjena vsem, ki v konglameratu spletnih informacij in podatkov iščejo pomoč pri reševanju okoljskih problemov z negativnimi vplivi na kvaliteto življenskega okolja in zdravja posameznika. Iz vseh teh informacij, ki se nahajo bodisi v uradnih podatkovnih bazah ali registrih uradnih nacionalnih in evropskih inštitucij, je težko izluščiti ali najti ustrezno orodje, prek katerega bi lahko vsak posameznik ali organizirana skupina našla takšna orodja, s katerimi bi reševala svoje težave.

Idejo, da bi vse potrebne informacije združili na enem mestu ter jih ponudili celi jugovzhodni evropski regiji, kjer primarno deluje Alpe Adria Green (AAG), je konec leta 2020 na javnem razpisu COMM/SUBV/2020/E, ki ga je objavil Evropski parlament EU #skupajsmoEU, kot dobro prepoznal tudi Evropski parlament in dodelil sredtva za oblikovanje Spletne platforme za evropsko okoljsko pravo.

Glavni cilj projekta je pripraviti spletno komunikacijsko orodje, ki bo širši javnosti na področju JV Evrope predstavila možnosti uresničevanja pravice do zdravega okolja skozi orodja Evropske unije. Produkt bo na enem mestu predstavil vse relevantne informacije glede možnosti sodelovanja širše javnosti v postopkih EU na področju varstva okolja:

  • nabor pisnih virov v obliki pravnih aktov EU  (uredbe, direktive) na področju varstva okolja in narave, nabor primerov sodne prakse Sodišča Evropske unije (SEU),
  • predstavitev okoljskih politik, sprejetih na ravni EU, deklaracij in ostalih krovnih aktov,
  • predstavitev orodij za sodelovanje javnosti pri sprejemanju okoljskih odločitev,
  • nabor možnih načinov sodelovanja javnosti pri reševanju okoljske problematike, ključne informacije in povezave do relevantnih orodij za zaščito človekovih pravic do čistega in zdravega okolja,
  • objavljanje novic o aktualnem dogajanju na ravni EU glede sprejemanja in obravnave rešitev ter vprašanj vezanih na okoljevarstveno problematiko.

V AAG verjamemo, da bomo z informacijami in orodji, ki jih bomo v ukviru platforme približali širši javnosti, uspeli dvigniti tako okoljsko zavest kot tudi implementacijo koncepta aktivnega evropskega državljanstva. Le to je namreč ključ do uspeha načrtovanih aktivnosti evropskih inštitucij za dvig kvalitete življenskega okolja – učinkovita uporaba in izkoristek ponujenih možnosti, ki se reflektriajo v zmanjšanju konkretnih negativnih vplivov na okolje in občutek koristnosti EU pri reševanju teh.

Povezava: https://www.aag-okoljskopravoeu.eu/sl/#

STA

Alpe Adria Green s spletno platformo za evropsko okoljsko pravo

Ljubljana, 26. decembra – Nevladna organizacija Alpe Adria Green je decembra zagnala novo spletno platformo, namenjeno vsem, ki iščejo pomoč pri reševanju okoljskih problemov z negativnimi vplivi na kakovost življenjskega okolja in zdravja posameznika. Sredstva za oblikovanje platforme za evropsko okoljsko pravo je prispeval Evropski parlament.

Alpe Adria Green je namreč z idejo spletne platforme, ki bi na enem mestu združevala vse relevantne informacije, povezane z okoljem, konec preteklega leta prepričala na javnem razpisu Evropskega parlamenta.

Kot so sporočili iz organizacije, je glavni cilj projekta pripraviti spletno komunikacijsko orodje, ki bo širši javnosti na področju jugovzhodne Evrope predstavilo možnosti uresničevanja pravice do zdravega okolja skozi orodja EU oz. sodelovanje v evropskih postopkih na področju varstva okolja.

Na platformi se med drugim nahajajo evropske uredbe in direktive s področja varstva okolja in narave, predstavitev okoljskih politik, orodja za zaščito človekovih pravic do čistega in zdravega okolja ter novice o aktualnem dogajanju na evropski ravni glede okoljevarstvene problematike.

V Alpe Adria Green verjamejo, da bodo s pomočjo nove platforme dvignili tako okoljsko zavest kot pripomogli k temu, da bodo evropski državljani postali aktivnejši.

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Donirajte

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: