c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

TRAJNOSTNO EU KMETIJSTVO PRINAŠA TRAJNO UVEDBO GSO


Anton Komat član UO AAG

Kadarkoli slišim besedo »trajnostno«, ko jo izrečejo politiki, se ponovno prepričam, da jo raztegujejo kot žvečilni gumi v vse smeri. Cilj politikov je, da »nevedno« ljudstvo končno le prepozna »trajnostno« usmeritev kot edino možnost svojega preživetja, ne vedoč, da politiki s to prežvečeno in prežvrkljano besedo servisirajo zgolj bankirsko in korporativno svojat, ki je povsem zavozila globalni ekonomski sistem. Tokrat vam nudim v branje zapis, ki obravnava »radikalno« kmetijsko reformo, vsiljeno od neizvoljene Komisije EU. Ob koncu branja se boste, vsaj upam tako, odločili za lokalno samooskrbo, ki je za nas edina možnost preživetja.

Opremljeni s tem spoznanjem se lahko lotimo globalistične agende, ki ima 17 »trajnostnih« ciljev, ki jih »moramo« izpolniti do leta 2030. Ne bom jih našteval, se bom pa lotil tistega dela, ki obravnava kmetijsko proizvodnjo v EU. Komisija EU je »Zeleni dogovor« za hrano imenovala s privlačnim geslom »od kmetije do vilic«. Kot zanimivost naj povem, da že več kot deset let promoviram lokalno pridelavo hrane pod geslom »od vil kmeta do vilic meščana«, seveda brez vsake podpore kogarkoli ali katerekoli državne institucije. »Podpora« oblasti je praktično videti le kot dosledna blokada vseh mojih nastopov v TV medijih nacionalnega pomena. S tem spoznanjem se lahko skupaj sprehodimo skozi vsebine, ki jih vsemogočna struktura neizvoljenih v Bruslju po nareku korporacij ponuja pol milijarde Evropejcem. Ob tem nikakor ne smem pozabiti dejstva, da vsebino v celoti podpira zloglasni WEF (World Economic Forum) iz Davosa, ki je besedilo Komisiji EU najbrž kar sam napisal. Take stvari pač morajo biti »izvirno verodostojne« od stricev iz ozadja. »Trajnost«, kot jo promovira Komisija EU, je povsem enaka definiciji WEF, ki zapoveduje, da moramo zemljani do leta 2050 doseči nične stopnje emisij CO2. Bedaki, ki zapovedujejo take norosti, sodijo nedvomno na zaprt oddelek psihiatrije, kajti s tem smo se znašli tik pred mejo, in ko jo bo svet prestopil, se bo vse sprevrglo v popolno norost. Že sedaj živimo v svetu, kjer norci vladajo, pametni pa norijo. Ko bo večina ljudi postala konformističnih tepcev, med krivcem in žrtvami ne bo razlik, in takrat bomo v živo spoznali, kaj se pravi doživeti vstop v pekel.

 »Trajnost« po definiciji WEFa bo dosežena leta 2050, ko bo svet dosegel »ničelno točko« ogljikovih emisij?! Kako fiktiven je ta zaukazani cilj, nam pove podatek, da ne obstajajo neodvisne znanstvene študije, ki bi dokazovale poguben vpliv CO2 na globalno ogrevanje. Obstaja le mnoštvo računalniških modelov, ki le z obiljem denarja podpirajo te virtualne napovedi, od katerih se še nobena ni uresničila. Histerizacija ljudstva se torej nadaljuje od grozovitega virusa, preko groznega Rusa do grozljive plinske pošasti CO2. Vedno se najde primeren zunanji sovražnik, proti kateremu se je treba boriti na način, da zavlada tiranija, da se zamrzne dinamika socialne mreže in da se ljudem odvzamejo temeljne človekove pravice. V tej maniri sedaj Komisija EU v ospredje in od zgoraj navzdol potiska radikalno agendo v kmetijski sektor EU. Alibi je seveda t. i. »Zeleni dogovor EU«, proti kateremu ni dovoljen nikakršen ugovor. Sedanji »Zeleni dogovor« je neverjetno podoben »Zeleni revoluciji« v kmetijstvu, ki jo je že v petdesetih letih vodil njen guru Norman Borlaug in za svoje razsvetljenstvo dobil Nobelovo nagrado za mir. Danes številni neodvisni raziskovalci pišejo in tudi dokazujejo, da je Zelena revolucija v kmetijstvu največja tehnološka napaka človeštva v 20. stoletju, saj je pravzaprav revolucija le v množični uporabi agrokemičnih pripravkov, kot so kemična gnojila in pesticidi. Kemizacija kmetijstva je dosegla tak obseg, da danes predstavlja največji problem zastrupljanja planeta tako življenja prsti in vodnih virov, uničevanja biotske pestrosti kakor tudi eksplozije degenerativnih obolenj človeka, ki izvirajo iz industrijsko pridelane in procesirane hrane.

 V maju 2020 je Komisija EU objavila strategijo »Od kmetije do vilic«, ki je nabita z demagogijo do te mere, da zveni kot nekakšna prehranska nirvana. Tam beremo: »Prehranski sistem mora postati pošten, zdrav in ekološko sprejemljiv.« Najprej se seveda demonizira star sistem, ki temelji na pesticidih in emisijah toplogrednih plinov, ker porablja preveč naravnih virov in uničuje biotsko pestrost ter negativno vpliva na zdravje ljudi. Ob tem ne pozabimo, kdo prehranjuje svetovno prebivalstvo? Mali kmet, ki premore le 25 % zemlje, vode in energije, prehrani 70 % ljudi! Vsi veliki z vsemi strupi pa s 75 % teh virov prehranijo le 30 % svetovne populacije. Poudarek strategije je pričakovano na toplogrednih plinih, ki jih kmetijstvo izloča 30 % od celotne globalne produkcije in jih mora do leta 2050 znižati »na nič emisij«. EU komisar za kmetijstvo Janusz Vojciechovski požuga kmetom: »Poljedelci bodo morali radikalno spremeniti metode proizvodnje in kar najbolj izkoristiti tehnološke, digitalne in prostorske rešitve, da bodo lahko začeli novo kmetijsko tranzicijo!»

Predvideno je znižanje porabe pesticidov za 30 % do leta 2030 in povečan delež ekološke pridelave na 25 %! Toda osladen bombonček v nadaljevanju pridobi grozljivo grenak priokus: »Redizajnirati moramo naša orodja za kmetijsko pridelavo z uporabo novih tehnologij in znanstvenih odkritij v kombinaciji s povečanjem zavedanja javnosti o teh novostih.« Katere so te novosti? Te so trojanski konj, ki je najprej serviran z besedami o novih tehnologijah ter digitalizaciji, potem pa se razkrije – genska tehnologija s poudarkom na tehnologiji CRISPR. Torej ukinjena bo sodba sodišča EU iz leta 2018, ki obravnava rastline in živali s po CRISPR modificiranimi geni tako kot GSO, torej po »previdnostnem načelu« (Precauntionary Principe). Opravičujem se, ker na omejenem prostoru ne morem opisati tehnologije CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats). Bom pa to storil ob prvi priliki.

 Sedaj postane jasno, od kod skrb za »povečano zavedanje javnosti« o pomenu Zelenega preboja v EU. Zeleni preboj ni nič drugega kot uvedba genske tehnologije, ki so jo Evropejci v veliki večini ves čas zavračali. Komisija EU je aprila letos objavila študijo, ki je »predstavila potencial novih genomskih tehnik za izboljšanje trajnostne naravnanosti v oskrbi s hrano.« Nove genomske tehnike so seveda zgolj evfemizem za sorte z modificiranimi geni. To je priznal celo podpredsednik EU za Zeleni dogovor Franz Timmermans in dodal, da so to orodja za »bolj precizno« kmetovanje in »optimalizacijo« semen. Oho! Zaključil pa je: »Prehod na ekološko kmetovanje ne pomeni, da bomo vsi grizljali travne bilke in živeli v votlinah, ampak moramo uporabljati najnovejšo tehnologijo in to je CRISPR za preurejanje genov.« Prevedeno v ljudski jezik, temelj izvedbe projekta »od kmetije do vilic« je uvajanje genetsko modificiranih rastlin in živali v našo prehrano brez kakršnihkoli oznak na deklaracijah. Ta način se že prakticira v ZDA, kjer imajo ljudje na razpolago številne čudeže genske tehnologije. V ZDA lahko izbirate med s CRISPR modificiranim sojinim oljem, oljno repico tolerantno na herbicide, krave, ki rojevajo le teleta moškega spola, krave mlekarice brez rogov ali pa prašiče, ki so brez mod. To je torej tista »radikalna sprememba metod proizvodnje hrane« v EU, ki je vsiljena s strani korporacij, kot so Bayer-Monsanto, Syngenta, BASF in Dow DuPont. Prav to je novembra 2020 potrdil Liam Condon, predsednik oddelka za znanost korporacije Bayer-Monsanto, ko se je na konferenci Bayer Future of Farming pohvalil, da močno lobirajo spremembo zakonodaje EU, ki bi izvzela modificiranje genov po metodi CRISPR iz stroge regulacije glede GSO.

 Spet bomo žrtve vsiljene tehnologije, ki ni preizkušena in za katero dr. Allison K. Wilson iz Bioscience Resource Project piše, da je znanstveniki še vedno ne razumejo v celoti: »Dosedanji dokazi govorijo, da modificiranje genov lahko povzroči neželene mutacije blizu ciljnega mesta in nenamerno preurejanje DNK.« Sicer pa ni razloga za zaskrbljenost, iste korporacije so nam s pomočjo CRISPR tehnologije vsilile mRNA »cepivo« proti SARS Cov 2, ki genetsko modicifira prejemnika. Torej smo bili ljudje v Evropi genetsko modificirani pred rastlinami in živalmi. Kot se pač spodobi za krono stvarstva!

Povezava: Ukrepajte! Ustavite deregulacijo biotehnološke industrije za nove GSO

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: