c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Veliki zveri v EU – dejavnost Komisije glede velikih zveri


V Evropski uniji živi pet vrst velikih zveri. Sem spadajo rjavi medved, volk, rosomah in dve vrsti risov, evroazijski ris in iberski ris. V preteklosti so vse te vrste utrpele dramatičen upad števila in razširjenosti zaradi človekove dejavnosti. Zaradi povečanja njihovega plena in gozdne pokritosti ter ugodne zakonodaje je bil v zadnjih nekaj desetletjih pozitiven odziv, pri čemer se je večina populacij stabilizirala ali ponovno povečala. Posledica je bila vrnitev teh vrst na številna območja, s katerih so bile desetletja odsotne. Vsaj ena od teh vrst trenutno najdemo v 21 državah EU.

Čeprav je to obnovo mogoče obravnavati kot velik uspeh pri ohranjanju, je na nekaterih področjih povzročilo polemike. Kot odgovor je Komisija sprožila vrsto ukrepov za spodbujanje sodelovanja med državami članicami, vključevanje v dialog z zainteresiranimi stranmi in spodbujanje najboljših praks pri metodah upravljanja. Te strani predstavljajo uvod v dejavnosti Komisije glede velikih zveri.

Za več informacij o velikih zveri

vir: Evropska komisija

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: