c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Proti biocidu reke Rižane


20.07.2022 je prišlo do večjega pogina rib v mlinščici reke Rižane. Kot poudarjajo v RD Koper, gre za “posledico nespametnih odločitev in hitrega reševanja dolgoletnih perečih občinskih problemov”. Posledice pa najbolj občutijo živali, “ki niso krive za človeški pohlep”.

Na kraju so bili koprski gasilci, vendar analiza vode ni pokazala onesnaženja. Po vsej verjetnosti so ribe poginile zaradi premajhnega pretoka in pregrete vode, v kateri ni bilo dovolj kisika, ugotavljajo v RD Koper.

Koprski župan Aleš Bržan pa je napovedal možnost omejitve porabe tudi tako, da v strugo reke Rižane ne bi več spuščali vode za zagotavljanje minimuma vodostaja reke, na kar so se ostro odzvali v Ribiški družini (RD) Koper.

Video: Franc Malečkar član upravnega odbora AAG – novinarska konferenca RD Koper

AAG podpira napore ribiške družine Koper za ohranitev biodiverzitete v reki Rižani in ji bomo pri tem po svojih močeh tudi pomagal!

#skupajsmoAAG #togetherAAG #заједносмоAAG #заедносмеAAG

#zajednosmoAAG #insiemesiamoAAG

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: