c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Prijava butične helikopterske vožnje iz Kranjske Gore v Planico


V AAG smo 30.03.2023 podali na Inšpektorat Republike Slovenije za naravne vire in prostor pritožbo zaradi butične helikopterske vožnje iz Kranjske Gore v Planico, saj je to velik poseg v TNP zaradi hrupa, ki med drugim posledično uničuje tudi življenjski prostor divjega petelina na Vitrancu. Helikopterski preleti se izvajajo za FIS SP v smučarskih skokih 2023, ki poteka v Planici od 30. 3. do 2. 4. 2023. Od inšektorata zahtevamo, da ukretajo v skladu z zakonodajo o hrupu.

OBRAZLOŽITEV:

Crystal globe lounge, kot se imenuje najrazkošnejši paket, med drugim vključuje helikopterski prevoz iz Kranjske Gore v Planico in nazaj, izbrano kulinarično ponudbo, kjer bo glavni kuhar, ki bo skrbel za dobrote, član slovenske kuharske reprezentance, in srečanje s slovenskimi skakalnimi orli. Namenjen je poslovnežem oziroma tistim, ki si VIP-vstopnice lahko privoščijo, pravi Primož Finžgar, ki zagotavlja, da ga letos ne bodo odpovedali.

Nova razsežnost Planice

Kot je povedal, prejšnji direktor Turizma Kranjska Gora, se poslovneži ob tekmovališčih srečujejo v VIP-klubih, si ogledajo tekmovanje, se družijo s kolegi, poslovnimi partnerji in morda sklenejo tudi kakšen posel. Cene teh paketov so precej zasoljene, tudi zato, da jih ne more kupiti vsak in da organizatorji tako zagotavljajo ekskluzivnost. Veseli se takšne dodatne ponudbe v Planici in da jo je pričakoval že dlje časa. Za takšne VIP-klube se odločajo najvišji menedžerji podjetij, ki so različno vpeta v organizacijo ali sponzorstvo skakalnih tekmovanj, pa tudi premožnejši ljubitelji športa, politiki, filmski zvezdniki in podobni.

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK–  NIČ VAS NE STANE

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: