c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Praznujte dan Nature 2000 v nedeljo, 21. maja


21. maja praznujemo evropski dan Natura 2000. Ta dan zaznamuje ustanovitev, ki je bila pred 31 leti zdaj največje mreže zavarovanih območij na svetu. Ponuja zatočišče najbolj dragocenim in ogroženim vrstam in habitatom v Evropi.

Natura 2000 zajema 27 000 območij, ki skupaj obsegajo najmanj 1 215 000 km² v 27 državah članicah EU. To predstavlja 18 % ozemlja EU na kopnem – približno toliko kot Španija in Francija skupaj – in 9 % morij EU.

Varstvo in obnova narave sta pomembnejša kot kdaj koli prej. Naše okolje je še naprej močno ogroženo. 81 % zavarovanih habitatov, 39 % zavarovanih ptic in 63 % drugih zavarovanih vrst je v slabem ali slabem stanju . Toda varovanje narave ne pomeni, da v njej ne moremo uživati: ravno nasprotno! Pozitiven vpliv narave na naše fizično in duševno dobro počutje je dobro dokumentiran.

Zato vas za to izdajo dneva Natura 2000 vabimo, da se odpravite tja in raziščete čudovito naravo okoli sebe. Pomagali vam bomo, da dobite najboljšo izkušnjo in v celoti uživate na izletu.

Sodelujte v prvem Natura 2000 BioBlitzu!

Skupaj z Observations.org smo na območjih Natura 2000 po vsej Evropi postavili 18 BioBlitzes! BioBlitz je zabaven izziv, pri katerem morate iti na določeno območje in skenirati čim več različnih vrst z uporabo brezplačne aplikacije Obsidentify .

Sodelovanje je zelo enostavno. Preprosto pojdite na Natura 2000 BioBlitz v svoji bližini , prenesite aplikacijo in začnite iskati!

Odkrijte zaščiteno naravo z našim pregledovalnikom Natura 2000!

Z našim popolnoma novim pregledovalnikom Natura 2000 si lahko ogledate vsa območja Natura 2000 in odkrijete, katere zaščitene vrste in habitate lahko srečate. Lahko raziskujete po zemljevidu ali iščete določeno mesto ali lokacijo. Ali pa uporabite funkcijo iskanja, da preverite, kje v Evropi Natura 2000 pomaga zaščititi vašo najljubšo vrsto ali habitat!  

Prošnja

Varovanje narave je pomembno in k temu lahko prispeva vsak. Obstaja več načinov, a bistvo je preprosto: pomislite na naš planet kot na poročno darilo za svojega najboljšega prijatelja, dediščino za vaše otroke, dom, za katerega ste porabili vse svoje prihranke. Z njim ravnajte previdno, spoštljivo in uživajte!

Želite izvedeti več? Preverite, kaj EU počne za biotsko raznovrstnost , predvsem pa , kako lahko obnovimo naravo in jo vključimo v naša mesta, kmetije, podjetja … Kajti narave ne smemo zakleniti, temveč jo vrniti v vsakdanje življenje!

VIR: EU Environment newsletter

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK–  NIČ VAS NE STANE

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST




Blog at WordPress.com.