c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

NEZNOSEN SMRAD V ZALOGU V LJUBLJANI


V ALPE ADRIA GREEN smo bili s strani številnih krajanov Zaloga in Zadobrove ter Civilne iniciative, ki je organizirana kot Združenje krajanov Spodnji Kašelj – Podgrad – Zalog obveščeni o neznosnem smradu, ki prihaja iz industrijskega kanala C0 v Zalogu pri Ljubljani.
Neznosen smrad, ki se širi že 10 dni iz industrijskega kanala C0, je zelo moteč za vsa živa bitja in traja podnevi in ponoči. V petek, 7. julija 2023 je bilo v ulici Pot v Zeleni gaj več organov: policija, gasilci, Ekološki laboratorij in predstavniki JP VOKA SNAGA.

Kljub meritvam so v javnemu podjetju VOKA SNAGA priznali, da so opravljali »uplinjanje industrijskega kanala C0, zaradi zastrupitve podgan, ki so v njem«. Takšno početje je skrb zastrašujoče: krajani o tem niso bili obveščeni, prav teko ne pristojne službe, ne vemo s kakšnim plinom so to počeli; dejstvo pa je, da so odplake bile posredovane v Centralno čistilno napravo in nato v reko Ljubljanico.
Ker javnost o tem ni bila obveščena, je bila AAG prisiljena, da obvesti o nespametnem početju JP VOKA SNAGA inšpekcijeRS ter druge institucije v RS in medije.
AAG zahteva, da vsi pristojni ukrepajo in odpravijo neprijetne vonjave v Zalogu in Zadobrovi.

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

Plačilo Članarine

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK–  NIČ VAS NE STANE

ŽELIM POPRETI DELO AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK

POSTANITE ČLAN AAG

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST




Blog at WordPress.com.