c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

AAG se je prijavila kot stranski udeleženec v integrarni postopek za izdajo gradbenega dovoljenja za vetrne elektrarne Slovenska Bistrica


Mednarodno društvo Alpe Adria Green (AAG) se je prijavilo kot stranski udeženec v integralni postopek,  ki se vodi pod št. 35105-85/2022-2550 za izdajo gradbenega dovoljenja za vetrne elektrarne Slovenska Bistrica investitorja Energija na veter, d.o.o., Ljubljana, v skladu s 67.členom GZ-1, besedilo št.1.

Izjavljamo, da smo nevladna organizacija s statusom delovanja v javnem interesu na področju varstva okolja v sladu z 237.členom ZVO-2, besedilo št.2  in na področju ohranjanja narave v skladu s 137.členom ZON, besedilo št. 13.

Utemeljitev:

Projekt vetrnih elektrarn Slovenska Bistrica ima zelo velik okoljski vpliv, zelo velik vpliv na zdravje prebivalcev ter zelo velik vpliv na naravo Pohorja, kar je delno razvidno iz Poročila o vplivih na okolje, ki je zelo pomanjkljivo in tudi določene vplive napačno prikazuje.  Obenem imamo v Sloveniji izkušnje z obstoječima vetrnima elektrarnama, ki jih poznamo tudi tehnično, prav tako pa črpamo iz strokovnih dokazov o vplivu vetrnih elektrarn na okolje, naravo in zdravje prebivalcev v drugih državah.

Tudi v tem nameravanem posegu v prostor delujemo v skladu s 4.členom ZVO-2, besedilo št.2:

”Namen varstva okolja je spodbujanje in usmerjanje takega družbenega razvoja, ki omogoča dolgoročne pogoje za zdravje, počutje in kakovost življenja ljudi ter ohranjanje biotske raznovrstnosti.”

V vlogi stranskega udeleženca bomo tvorno prispevali k razjasnitvi pravih vplivov na okolje in naravo projekta vetrnih elektrarn Slovenska Bistrica.

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

NAMENITE 1,0% DOHODNINE ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK – NIČ VAS NE STANE! –  

OBRAZEC VAM JE NA VOLJO V PDF OBLIKI NA POVEZAVI – KLIKNI

ŽELIM POPRETI DELO AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK

PLAČILO ČLANARINE

POSTANITE ČLAN AAG

Spletna platforma za okoljsko pravo EU

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST




Blog at WordPress.com.