c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

NOVINARSKA KONFERENCA AAG – ZAKAJ NI PREVENTIVE?


clip_image002

Alpe Adria Green – mednarodna organizacija za zaščito okolja in narave Slovenija, Hrvaška, Italija, Srbija, Vojvodina,  Bosna in Hercegovina.

V Sloveniji deluje kot društvo v javnem interesu, Prešernova 26, 4270 Jesenice, Slovenija, TTK: SI56-0510-0801-1891-125, Mat.št:1173120000, DŠ: 78020239

VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO

ČEZMEJNO UKREPANJE V PRIMERU NESREČ V INDUSTRIJSKIH OBRATIH IN NUKLEARNIH CENTRALAH

ZAKAJ NI PREVENTIVE?

V soboto, 14. maja ob 10.30 bo AAG (Alpe Adria Green) – Greenaction Transnational imela tiskovno konferenco

Koliko so informirani prebivalci Italije in Slovenije o nesrečah, ki se lahko pripetijo v industrijskih obratih ali v nuklearki v Krškem? Kako se lahko zavarujemo pred radioaktivnim sevanjem? Kakšno je usposabljanje prebivalcev in civilne zaščite dveh obmejnih držav? Kakšno vlogo ima Evropska komisija?

To so samo nekatere točke, o katerih bodo razpravljali na tiskovni konferenci Greenaction Transnational in predstavnik organizacije AAG v Italiji in predstavniki AAG v Sloveniji ter Adriano Bevilacqua, predstavnik sindikata UIL gasilcev Furlanije-Julijske Krajine.

Govorili bodo tudi o postopku kršitev, ki jih je Evropska komisija sprožila proti Italiji zaradi neupoštevanja zakona Seveso v tržaški pokrajini.

Tiskovna konferenca bo v soboto, 14.maja, ob 10.30 v sejni sobi Centra za prostovoljno delo v Trstu (Centro servizi Volontariato di Trieste) v ulici San Francesco 2 na 2. nadstropju.

Presednik Alpe Adria Green:

Vojko Bernard
%d bloggers like this: