c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Celjski tlačani in knezi: Roka roko umaže


Delo: Brane Piano, Celje

Celjski tlačani in knezi: Roka roko umaže

Tehnološka metoda čiščenja strupov je znana: stara prijateljstva.

V knežjem mestu zaradi odpadkov nekdanje umazane industrije niso zastrupljeni samo prebivalci, onesnažena je tudi knežja politika. Mestnim politikom nikoli v minulega četrt stoletja, odkar je potrjena onesnaženost celjske zemlje s težkimi kovinami ali vsaj malo pozneje, ko sta bili potrjeni tudi posledična nadpovprečna obolevnost in zdravstvena ogroženost tlačanov in njihovih otrok, ni padlo na pamet, da bi začeli biti plat zvona.
Imajo pa knezi težave tudi z moralo, še posebno če upoštevamo, da pri svojih poslih ne zapravljajo svojega, temveč denar tlačanov.
Takšen uvod je potreben v opis tragedije, ki se na okoljskem in moralnem področju nadaljuje v Gaberjah na opuščenem območju stare Cinkarne.
Vsem je znano, celo tam v daljnem Bruslju, da je mestna občina dala nakopati 13.600 kubikov nevarnih in posebnih odpadkov, s katerimi se zdaj mora ukvarjati evropska komisija. Šele po pritisku le te in domačih inšpekcij je zdaj občina rezervirala denar in oddala dela za saniranje nevarnih izkopov. Komu? Staremu prijatelju Boška Šrota, brata celjskega župana Bojana Šrota. Župana, naj spomnimo mimogrede, ki se je strašno pritoževal, ko je bil pred leti kratek čas predsednik Slovenske ljudske stranke in so ga namesto o stranki vsi spraševali samo o bratovih poslih.
Danes lahko ugotovimo, da so radovedneži imeli prav. Še kaj več bi ga morali vprašati. Poglejmo, zakaj.
V Celju že nekaj časa podjetje Mineral obnavlja staro mestno jedro. Mineral je v lasti podjetja Stonex. Lastnik in direktor Stonexa je Marjan Urleb. Prav tisti Urleb, ki je bil član nadzornega sveta Centra Naložb, družbe iz verige Boška Šrota, ki mu ni uspelo sprivatizirati Skupine Laško. Center Naložbe je zlezel v stečaj, opeharjeni upniki pa so prijavili za več kot sto milijonov evrov terjatev.
No, ampak očitno Marjan Urleb še vedno lahko posluje. Bojan Šrot ga ni vrgel skozi vrata niti, ko se je Stonex prijavil na razpis za saniranje občinske svinjarije na območju stare Cinkarne. Urleb je zagotovil najnižjo ceno, kar je bil odločilni pogoj razpisa, nikogar pa ni zanimalo, da Stonex s takšnimi deli nima izkušenj. Potem ko sta ta teden Mestna občina Celje in Stonex podpisala tudi izvajalsko pogodbo, se je zastavilo vprašanje, kako bo Urleb saniral tiste kupe zastrupljene zemlje na stari Cinkarni. Pa so spet postali skrivnostni.
Stonex se je zavil v molk, menda dokler ne dobi okoljskega dovoljenja za sanacijo, na knežji občini o tem, kako bo Stonex počistil za knezi, tudi ne rečejo nobene. Menda celo uslužbenke, ki so odgovorne za mestno okolje, tega še ne vedo.
Razstrupljanje Celja s pomočjo starih prijateljstev je torej edina tehnologija, ki jo je mogoče prepoznati. Če je verificirana na policiji, ni znano.
Celjski tlačani in knezi: Roka roko umaže

Celje, september 2013 – Nevarni odpadki v Gaberjah na območju stare Cinkarne. : Brane Piano

SPOŠTOVANI: NAMENITE 0,5% DOHODNINE ALPE ADRIA GREEN, KI DELUJE ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK

https://alpeadriagreen.wordpress.com/dohodnina-obrazrc/

Alpe Adria Green deluje, brez redno zaposlenih. Finančna sredstva za naše delovanje prispevajo občani, preko:

-članarin

– od dela dohodnine, ki jo lahko daste AAG, namesto državi – več:

https://alpeadriagreen.wordpress.com/dohodnina-obrazrc/

– od donacije  DubLi – Travel, Shopping, Entertainment & Savings, če izberete potovanje ali nakupujete na tej spletni strani:

https://alpeadriagreen.files.wordpress.com/2010/11/aag-reklama2.jpg?w=620
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: