c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Kresija in raba energije Ljubljanice


Iz Združenja za energetsko neodvisnost Slovenije so nas prosili, da objavimo pismo, ki so ga poslali županu MOL v zvezi z uporabo energije rek.

Poznamo mesto Ljubljana, kakor tudi energetski potencial vodotokov, kateri prečijo mestno območje. Ljubljana se ponaša z nazivom Zelene prestolnice Evrope 2016 in zato pričakujemo tudi povečano uvedbo projektov z rabo trajnih in obnovljivih energetskih virov, kar bi še poudarilo naziv mesta.

Imamo informacijo, da MOL pripravlja energetsko obnovo večjega števila javnih objektov kar v našem združenju podpiramo. Vsak novo ustvarjeni energetski prihranek je dobrodošel v vsaki skupnosti, saj ima za posledico multiplikativen učinek na bogatenju skupnosti in povečanju varovanju našega okolja, kakor tudi k večjemu številu delovnih mest. Zaradi povedanega smo zagovorniki vgradnje slovenskih izdelkov v takšne projekte.

V centru mesta, v neposredni bližini Magistrata je večji poslovni objekt z imenom Kresija. Na MOL smo do sedaj podali že kar nekaj pobud za menjavo energenta in sedaj pa podajamo še pobudo za menjavo fosilnega energenta v Kresiji, ki bi ga nadomestili z rabo energije iz Ljubljanice. Po naši zasnovi je bilo izdelan sistem ogrevanja in hlajenja v dvorcu Lanthieri v Vipavi, kjer je se uporablja energije reke Vipave. Poslovni objekt Kresija, je podobno kot Lanthieri, v neposredni bližini reke Ljubljanice.

Tehnološko znanje za pripravo takšnega projekta imamo, za izvedbo pa bi uporabili slovenske proizvajalce in izvajalce.

Z veseljem bomo sodelovali pri pripravi takšnega projekta, saj smo si pridobili tudi že precej izkušenj pri pripravi podobnih projektov.

image
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: