c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

LJUBLJANA–ZELENA PRESTOLNICA–2.del?


Divja odlagališča smeti v četrtni skupnosti Polje mestne občine Ljubljana.

Ta odlagališča so na naslednjih parcelah :

– desna stran cestišča na poti iz Zaloga proti Zadobrovi, na Agrokombinatski cesti oz.Sneberski cesti v gozdičku na parceli št. 2556/5 k.o.Kašelj – privat lastnina

– na parceli št. 2665 k.o.Kašelj v gozdičku pri podjetju Koto – privat lastnina

– v gozdičku na parceli št. 2761/1 k.o.Kašelj – lastnik JP VOKA

– na parceli št. 3697 k.o.Kašelj lastnik Republika Slovenija Direkcija za vode

– na parceli št. 2907 k.o.Kašelj pri čistilni napravi Ljubljana – lastnik MOL

– na parcelah št. 2830/1, 2831 in 2819 vse parcele k.o.Kašelj – lastnik Republika Slovenija Sklad kmetijskih zemljišč

– na parceli št. 2919 k.o.Kašelj – lastnik Republika Slovenija Sklad kmetijskih zemljišč

– na parceli št. 63/3 in 63/8 k.o.Kašelj – lastnik MOL

– na parceli št. 446/5 k.o.Kašelj – privat lastnina

– na parceli št. 490 k.o.Kašelj – lastnik MOL

– v Krajinskem parku Zajčja dobrava – na večih koncih

– na parceli št. 2687/3 k.o.Kašelj pri vhodu v centralno čistilno napravo – lastnik JP VOKA (azbestna kritina)

– levi in desni breg reke Ljubljanice – lastnik Republika Slovenija

– desni breg reke Save od Šentjakobskega mostu vse do izliva – stanje katastrofalno, največ gradbenih odpadkov in tudi nevarnih odpadkov, ogromno azbestnih plošč, ki segajo tud direktno v Savo – lastnik Republika Slovenija

– struga potoka Studenčnica;del struge je celo zasut z gradbenimi odpadki ki segajo v višino več kot 10 metrov – lastnik Republika Slovenija (tam dela podjetje Magg d.o.o.)

– več parcel okoli parcele št. 1000/5 k.o.Zadobrova – privat lastnina kjer gre za kmetijsko zemljišče; v resnici pa zbirno mesto za gradbene odpadke in shrambo rabljenih vozil

– v Zalogu struga potoka Bobnovka – večinoma lastnik Republika Slovenija

V Ljubljani imajo župana ki si s svojo ekipo zelo prizadeva da bi se vsa navleka “divjih prašičev na dveh nogah” sproti pospravila,zato so dobili tudi naziv “zelena prestolnica Evrope” ampak kaj ko predpis omogočajo da ti malomarneži puščajo svojo nesnago vsepovsod ker jim to država dovoljuje!

Ne zanima nas katera inšpekcija je za kaj prisotna čas je,da se nekaj spremeni na tem področju in da se vse to tudi pospravi, malomarneže pa ostro oglobi.

G.župan Ljubljane bi lahko redarje poslal na teren pa naj kaznujejo kršitelje, če že država nič ne naredi. Ironično je da imajo na Barju imajo nov center za ravnanje z odpadki, v neposredni bližini pa na črnih odlagališčih pa vedno več smeti.

V četrtek so v Zalogu v nabiralnikih dobili drugo št.časopisa četrtne skupnosti.Na zadnji strani je vabilo na čistilno akcijo. Krajani se vestno vsako leto udeležijo te akcije vendar ugotavljajo, da je smeti vsako leto več in se sprašujejo zakaj plačujejo “SNAGO”, ki bi to nesnago morala pospraviti.

ob Agrokombinatski cesti in nato Sneberski cesti oz. v gozdičku na desni strani ceste med Zalogom in Zadobrovo se je pojavilo novo oglagališče smeti, poleg že starega odlagališča smeti oz. gradbenega materiala.DSCN2832

DSCN2831

DSCN2830

Krajani Zaloga in Zadobrove opozarjajo tudi na smrad in pojav lisic, ki nosijo ostanke kadavra, ki je bil odvržen na desni strani brega med Zalogom in Zadobrovo oz. na cesti Agrokombinatska cesta – Sneberska cesta.

DSCN2829

Janez Petkovšek – DELO čet, 07.04.2016

Zalegel bi le zapor

V mestu spomladi vsako leto potekajo čistilne akcije Za lepšo Ljubljano. Ker je MOL letos nosilka naziva evropske zelene prestolnice, je pokazala dodatno vnemo. S pomočjo Snage namreč po četrtnih skupnostih odvaža odpadke tudi z divjih odlagališč na državnih ali zasebnih zemljiščih in ne le s svojih. Žal bo nekaj sto kubičnih metrov odpeljanih in ustrezno obdelanih ali odloženih odpadkov samo simboličen prispevek k čistejšemu okolju. Gre le za odstranjevanje posledic (divjih odlagališč), ne pa za sistemsko reševanje problema.

Kot je dejala Minka Jerebič, predsednica ČS Polje in aktivna borka za čistejše okolje, so preteklo soboto v tej četrtni skupnosti ob pomoči Snage očistili več odlagališč, a že naslednji dan na nekaterih od njih odkrili sveže odpadke. Kar pomeni, da neozaveščenim posameznikom, samostojnim podjetnikom in podjetjem ni mar, da njihovi odpadki kazijo in ogrožajo naravno okolje. Če bi jim bilo, jih ne bi odlagali tik ob Ljubljanici, Savi, potokih ali na vodovarstvenih območjih (Jarški prod), ki Ljubljančanom zagotavljajo pitno vodo. Okoljskih brezvestnežev ne ustavijo ne fizične ovire na poteh k divjim odlagališčem ne opozorilne table, na katerih jim občina grozi z visokimi globami, če jih bodo zalotili pri onesnaževanju. V krajinskem parku Zajčja dobrava je nekdo v posmeh prav ob tabli, ki fizičnim in pravnim osebam grozi z globami v razponu od 1000 do 125.000 evrov, stresel dva kubična metra gradbenih odpadkov.

Našteto dokazuje, da so čistilne akcije le brezupen boj ozaveščenih krajanov proti okoljskim uničevalcem, ki jih nihče noče ali ne zna ustaviti.

Povezava:

LJUBLJANA–ZELENA PRESTOLNICA?

POSTANITE ČLAN AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK

NAMENITE 1 % DOHODNINE ALPE ADRIA GREEN, KI DELUJE KOT NEPRIDOBITNA ORGANIZACIJA BREZ REDNO ZAPOSLENIH. VES ZBRANI DENAR NAMENIMO ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

Click to access f26af4_6d6ed9d088114f7385d5bde7c518bc4b.pdf
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: