c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

NOVINARSKA KONFERENCA AAG – PLINSKI TERMINAL ŽAVLJE


V Ljubljani je 23.06.2016 potekala novinarska konferenca o plinskem terminalu v Žavljah ob izdajo okoljskega soglasja italijanskega ministrstva za okolje:

” PLINSKI TERMINAL V ŽAVLJAH PONOVNO POSTAJA RESNIČNOST!”

Italijansko ministrstvo za okolje je 30. maja izdalo in še isti dan objavilo dovoljenje za uplinjevalnik v Žavljah, domnevamo pod pritiskom groženj po odškodninah investitorja, ki je v protimafijskih sodnih preiskavah. Je skladno s politiko njihove vlade, izjavo odbornika za ekonomijo dežele Furlanije-julijske krajine pred tremi meseci na razgovoru z gospodarstveniki, naj ne skrbijo, saj terminal bo in namerami tržaških županskih kandidatov ter predsednice dežele, ki je dobila celo odlikovanje predsednika naše države.

Ker ima sosednja dežela višek plina, je očiten namen blokirati razvoj tržaškega in koprskega pristanišča, ki sta konkurenca drugim italijanskim pristaniščem.Izjava Italijanskega ministera za gospodarski razvoj Carla Calende-ja, ki je povedal, da postavitev plinskega terminala, ki ga je načrtovala španska družba Gas Natural, v Tržaškem zalivu za Italijo, ni več strateškega pomena, ne pomeni,da že sama grožnja izvedbe nebi odvračala investitorje. Strateški pomen pomeni samo ali je projekt financiran tudi v podpori EU sredstvi ali z privatnim kapitalom.  

Novost v NOVEM OVS, izdanega 20.05.2016, je samo ta, da bi sam plinski terminal za ogrevanje plina črpal 21.000 kubičnih metrov morske vode na uro in jo spustil klorirano. Z to vodo pa nameravajo delno ohlajali vode iz škedenjske železarne, kar pomeni, da se tudi njeno zaprtje odmika in bo še naprej spuščala škodljive imisije tako na Italijansko kot Slovensko stran.

Video posnetek novinarske konference:

 

 

Okoljevarstveno soglasje, ki ga je izdalo italijansko ministrstvo za okolje za plinski terminal Žavlje 30.05.2016:

DVA_DEC_2016-0000222 (2)-page-001

DVA_DEC_2016-0000222 (2)-page-002

POSTANITE ČLAN AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK

NAMENITE 0,5 % DOHODNINE ALPE ADRIA GREEN, KI DELUJE KOT NEPRIDOBITNA ORGANIZACIJA BREZ REDNO ZAPOSLENIH.

VES ZBRANI DENAR NAMENIMO “ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK”!!!

https://alpeadriagreen.wordpress.com/dohodnina-obrazrc/

 

 
%d bloggers like this: