c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Sprememba zakona le za Pokljuko


Mateja Rant

S spremembo zakona o Triglavskem narodnem parku bodo omogočili legalizacijo spornega vodnega zbiralnika za zasneževanje.

Pokljuški bazen bi imeli za gašenje požarov

Foto in komentar AAG: ZA SMUČARSKO ZVEZO SLOVENIJE NE VELJA NOBENA ZAKONODAJA, ČE JI ZAKON NI POGODU, GA PREKO POLITIKE SPREMENI! 

 

Rudno polje – Pri Smučarski zvezi Slovenije so se vrsto let trudili legalizirati prevelik vodni zbiralnik, katerega prostornina bi morala v skladu z gradbenim dovoljenjem znašati 1400 kubičnih metrov, dejansko pa so zgradili zbiralnik s prostornino več kot štiri tisoč kubičnih metrov. S spremembo zakona o TNP jim bodo legalizacijo naposled vendarle omogočili.

Pri ministrstvu za okolje in prostor bodo namreč pripravili predlog spremembe zakona o TNP, ki bo predvidel izjemo izključno za vodni zbiralnik v sklopu biatlonskega centra na Rudnem polju, pri čemer naj bi ga obravnavali po skrajšanem postopku. Kot so pojasnili, je bila »navedena akumulacija predmet financiranja evropske kohezijske politike, za kar je treba zagotoviti trajnost«. Ob tem so dodali, da bodo ostale pobude za spremembo zakona o TNP obravnavali v okviru rednega postopka spremembe zakona, ki ga bodo predvidoma začeli konec leta. Vojko Bernard iz okoljske nevladne organizacije Alpe Adria Green (AAG), v kateri že od začetka nasprotujejo preglobokemu vodnemu zbiralniku, so ostro proti napovedani spremembi zakona. »To je čisto politična odločitev, ki nima nobene zveze ne s strokovnostjo ne z legitimnostjo,« je poudaril. Zato pravi, da tega nikakor ne bodo dopustili. »Če v Ukancu lahko ljudem podirajo hiše, potem naj zakon velja za vse.« Napovedal je še, da bodo izkoristili vsa pravna sredstva, da bodo preprečili legalizacijo, če bo treba, bodo šli tudi do evropskega sodišča. image

Foto AAG: PRVA IZGUBLJENA TOŽBA SMUČARSKE ZVEZE V ZADEVI ČRNO GRADNJE NA RUDNEM POLJU.

Sodba Rudno Polje - 1 stran

Foto AAG: DRUGA IZGUBLJENA TOŽBA SMUČARSKE ZVEZE V ZADEVI ČRNO GRADNJE NA RUDNEM POLJU.

Župan občine Bohinj Franc Kramar pa je prepričan, da brez umetnega zasneževanja biatlonski center ne more živeti. »Menimo, da bodo te spremembe pozitivne tudi za smučišče Vogel, ki brez umetnega zasneževanja prav tako ne more konkurirati ostalim smučarskim centrom.« Zato so na občini vseeno nekoliko razočarani, da so se spreminjanja zakona o TNP lotili parcialno. »Pričakovali smo, da bodo šle spremembe v proceduro še pred jesenjo,« je pojasnil Kramar.

MINISTRICA IRENA MAJCEN, ŽELI DATI Z NOVIM POPRAVLJENIM ZAKONOM O TNP, KLOFUTO SLOVENSKEMU SODSTVU IN S TEM ZABITI NOV ŽEBELJ V KRSTO PRAVNI DRŽAVI SLOVENIJI!!!

Povezave:

Bazen ne bo postal napajalnik za živino

NEZAKONITA GRADNJA IN POSLEDIČNO DEGRADACIJA OKOLJA NA ZAVAROVANEM OBMOČJU V TNP – RUDNO POLJE

ARSO NI IZDAL OKLJEVARSTVENEGA DOVOLJENJA ZA ČRNO GRADNJO AKUMULACIJSKEGA BAZENA NA RUDNEM POLJU

PRITOŽBO SMUČARSKE ZVEZE–POVEČANJE AKOMULACIJSKEGA JEZU RUDNO POLJE, JE MKO ZAVRNIL

PRIHODNOST BIATLONA NA POKLJUKI POD VELIKIM VPRAŠAJEM

KAKO LEGALIZIRATI ČRNOGRADNJO NA RUDNEM POLJU ZGRAJENO Z EU SREDSTVI – Vodo bi uporabljali tudi za gašenje
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: