c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

EVROPSKI SISTEM KMETIJSTVA IN PREHRANE JE UNIČUJOČ!


Obstoječi sistem kmetijstva v Evropski uniji uničuje naše okolje in podnebje, desetka biotsko pestrost, škoduje javnemu zdravju in zapostavlja tako majhne in srednje velike kmete kot tudi podeželske skupnosti.

Glavna poganjalka tega sistema je Skupna kmetijska politika (SKP) –  ena od najstarejših, najbolj vplivnih, največkrat razpravljanih in najbolj dragih politik Evropske unije (EU).

Dajmo jo torej spremeniti – naj se v razpravi o prihodnosti kmetijstva sliši tudi vaš glas!

people4soil_logo

JAVNO POSVETOVANJE

Evropska komisija je pričela z obsežnim spletnim javnim posvetovanjem o prihodnosti SKP, ki bo potekalo do 2. maja 2017. Ker je tudi EU kot skupnost v krizi, je sedaj pravi trenutek, da pokažemo, da so spremembe potrebne in mogoče!

Ključno je, da čim več organizacij in posameznikov iz najrazličnejših sektorjev in držav izkoristi to zlato priložnost in zagotovi, da so bo v razpravi slišal tudi naš glas.

NAŠA VIZIJA

S to kampanjo so pričeli BirdLife Evropa & Osrednja Azija in  Evropski okoljski biro (EEB) , vendar njen namen daleč presega opozarjanje na zgolj okoljsko problematiko.

Organizacije in posamezniki, ki podpiramo to kampanjo, smo združeni z močno in preprosto skupno vizijo. Vsi se strinjamo, da evropska Skupna kmetijska politika (SKP) ni vzdržna ter da jo lahko in moramo spremeniti.

Nov sistem kmetijstva in prehrane v Evropi ni nujen le zato, ker mora postati trajnosten, temveč ker mora biti tudi bolj zdrav in pravičen do vseh. Narava in ljudje, še posebno pa kmetje, bi imeli od tega veliko korist. Vsem pa bi tako zagotovili dolgoročno prihodnost.

S to vizijo v mislih se podporniki kampanje strinjamo, da je obstoječi sistem kmetijstva in prehrane v EU uničujoč in da mora biti nova, spremenjena Skupna kmetijska politika:

  • Pravična – do kmetov in podeželskih skupnosti.
  • Okoljsko trajnostna – za čist zrak in vodo, zdrava tla in ohranjen rastlinski in živalski svet.
  • Zdrava – s kvalitetno in zdravo hrano ter blaginjo vseh ljudi.
  • Odgovorna na globalni ravni – do podnebja in trajnostnega razvoja po vsem svetu.

Naj se sliši tudi vaš glas s sodelovanjem v Javnem posvetovanju. Priporočene odgovore lahko najdete tukaj.

ALI SE STRINJATE, DA SKUPNA KMETIJSKA POLITIKA POTREBUJE TEMELJITO REFORMO? POTEM SE NAM PRIDRUŽITE ZDAJ!

Evropske voditelje moramo prepričati, da vedno večje število organizacij in posameznikov iz različnih sektorjev in skupnosti pričakuje temeljito spremembo te politike. Ključno je, da poudarimo, da obstaja široka podpora reformi, ki se tiče nas vseh!

Kako nam lahko pomaga vaša organizacija:

1. Izpolnite vprašanik Javnega posvetovanja na spletni strani Evropske komisije. V pomoč so vam lahko naši priporočeni odgovori, usmeritve in dodatne informacije pa lahko najdete na spletni strani Evropske komisije. Vabimo vas, da vaše odgovore posredujete tudi nam, zato da jih lahko delimo tukaj in k podpori spodbudimo tudi druge organizacije.

2. Vpišite vašo organizacijo med podpornike naše vizije z izpolnitvijo spodnjega obrazca. S tem nam dovoljujete, da vaš logotip vključimo na seznam organizacij, ki podpirajo reformo Skupne kmetijske politike.  Izjavo o odgovornosti lahko najdete pod obrazcem.

3. Prispevajte k vsebini te spletni strani, tako da nam pošljete vaše dokaze in mnenja, zakaj je potrebno reformirati Skupno kmetijsko politiko v korist ljudi in okolja. To so lahko pisna stališča, smernice za izpolnjevanje Javnega posvetovanja, mnenja, izjave ali kratki videi, ki razkrivajo vaše mnenje o tem, zakaj so spremembe potrebne. Pridržujemo si pravico, da ne objavimo materialov, ki niso v skladu z našo vizijo.

PRIDRUŽI SE!
%d bloggers like this: