c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

S SOGLASJEM SPET V OSPREDJU ŽAVELJSKI TERMINAL? Dežela ponavlja nasprotovanje


Italijansko okoljsko ministrstvo je v soglasju z ministrstvom, pristojnim za turizem, izdalo dekret o okoljski skladnosti projekta podvodnega plinovoda med Trstom, Gradežem in Vilešem, je poročal tržaški Il Piccolo. S tem naj bi ponovno oživili načrt o plinskem terminalu pri Žavljah. V deželi Furlaniji – Julijski krajini napovedujejo pritožbo.

 

Prav dokončno soglasje omenjenemu plinovodu je bilo namreč pogoj za sklic servisne konference, ki naj bi odločala o sprejetju projekta plinskega terminala, je za Il Piccolo pojasnil nepovezani poslanec v rimskem parlamentu Aris Prodani.

Predstavnica dežele Furlanije – Julijske krajine Sara Vito pa je za časnik ponovila stališče dežele, in sicer da nasprotujejo tako uplinjevalniku v Žavljah kot tudi plinovodu med Trstom, Gradežem in Vilešem, ki ga načrtuje družba Snam. “Jasno je, da bi bila projekta funkcionalno povezana in da torej brez uplinjevalnika nima smisla razmišljati o gradnji plinovoda,” je dejala.

Kot je dodala Vitova, so tudi že sprejeli odločitev, da se na sklep ministrstva pritožijo. Po njenih besedah sklep kot tak sicer ne bo vplival na končno odločitev, saj bo gospodarsko ministrstvo šele zdaj, po sprejetju omenjenega dekreta, lahko sklicalo servisno konferenco o plinskem terminalu. Na servisni konferenci pa bo dežela ponovila svoje nasprotovanje terminalu, tako zaradi njegove predimenzioniranosti kot zaradi njegove neskladnosti z razvojem tržaškega pristanišča, je še navedla.

POVEZAVA:

Soglasje za morski terminal in plinovod do Vileša

ATTO CAMERA – INTERROGAZIONE A RISPOSTA SCRITTA 4/16981

 

 
%d bloggers like this: