c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

EKO PATRULJA AAG V TNP


EKO PATRULJA AAG

13. 8. 2017  se je EKO PATRULJA  AAG odpravila na Vogar nad Bohinjskim jezerom,do stanu na Vogarju, kjer smo pomagali pri delih domačinu, stran od turističnega vrveža ob jezeru. Cesta do Vogarja in do planine Blato, sicer lepo prevozna, je tega dne doživela vrhunec obremenitve. Avtomobili so bili parkirani ponekod kar na obeh straneh ceste in to že pred križiščem Vogar – planina Blato. Preveč avtomobilov je bilo do planine Blato, prav tako do parkirišča za Vogar.

1

Vsi so želeli parkirati, vsi so se vzpenjali višje po bohinjskih planinah.Želja po uživanju v lepotah bohinjskih planin je razumljiva, želja po rekreaciji in vtisih iz planin in vrhov prav tako.

243

Vprašljiva pa je količina avtomobilov, ki so bili tega dne po plačilu cestnine  spuščeni do planin.

567

Morebiti bi se morali zgledovati po tujini in omejiti število avtomobilov, ki jih ta cesta še zmore varno prepeljati od jezera do vrha in tudi nazaj.

8910

Po naših informacijah TNP nima narejeno študijo, koliko obiskovalcev dnevno še prenese ta del narodnega parka, da narava ne bi utrpela nepopravljive škode.

111213

NAŠA NEDOPUSTNA DEJANJA V EDINEM NARODNEM PARKU V SLOVENIJI BODO SODILI NAŠI ZANAMCI, KI NE BODO MOGLI OBČUDOVATI LEPOT TEGA DELA SLOVENIJE

Stan na Vogarju.

Stan na Vogarju

POVEZAVA:

Fotoreportaža EKOPATRULJE AAG – TNP–nova cesta od Planine Jezero in Planino v Lazu
%d bloggers like this: