c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Za alternativni projekt glasujte #PROTI #referendum drugi tir


Divača-Koper-2.tir

Alternativni projekt iz strojne fakultete:

-dvojni tir
-posodobitev obstoječega in izgradnja novega tira
-predor 4,1km
-2 viadukta in 2 mosta
-ocena investicije 0,8 miljarde €
-izgradnja do leta 2022

Vladni projekt po monopolnem zakonu ZUIPS
-enojni tir
-na novi trasi geološko neraziskan teren,posekalo se bo nekaj gozda pod Tinjanom
-8 predorov 20,5 km
-ocena investicije 1,4 miljarde €
-izgradnja do 2026

Logičen sklep:ALTERNATIVNI PROJEKT BO IMEL VEČJI PRETOVOR IN S TEM VEČ DELOVNIH MEST OD VLADNEGA PROJEKTA

AAG se je že pred časom odločil, da podpre projekt, ki ga je predlagala skupina zbrana okoli dr. Duhovnika. Ta projekt je po naši oceni najbolj naravovarstveno usmerjen, energetsko varčen ter ima načrtovana dva tira. S tem obstaja možnost, da se stari železniški tir odseku Čertnotiče- Rižana preneha uporabljati. Vladni predlog, še vedno zagovarja enotirno novo železniško progo s tem, da bi se v prihodnosti zgradila še dodatna proga. Do takrat pa naj bi se ohranila stara proga!. Po našem mnenju to niti ni racionalno in bo ta dograditev zopet odvisna od trenutnega razpoloženja vlade, ki bo na oblasti. S sedanjim predlogom trase bi bila uničena še Osapska dolina z izjemno tehnično dediščino, poseže v enega od sedmin najbolj varovanih rezervatov v EU, zaradi česar že uveljavljajo pravice zahodni sosedje, če zanemarimo vpliv na kraški vodonosnik. Posegi v Kraško podzemlje, kot jih predlaga skupina, ki jo vodi dr. Duhovnik, pa bi bili pri izgradnji 4,1 km tunelov bistveno manjši in lažje nadzorovani, kot pri izgradnji 20 km, kot jih predlaga vlada.

 

ALPE ADRIA GREEN podpira  alternativni projekt, zato  glasujte “PROTI” na
referendumu drugi tir!

POSTANITE ČLAN AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK

NAMENITE 0,5 % DOHODNINE ALPE ADRIA GREEN, KI DELUJE KOT NEPRIDOBITNA ORGANIZACIJA BREZ REDNO ZAPOSLENIH. VES ZBRANI DENAR NAMENIMO ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!
%d bloggers like this: