c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Na predlog energetskega koncepta 400 pripomb


BORUT HOČEVAR – FINANCE

Na predlog energetskega koncepta 400 pripomb

Posvet Energetski koncept Slovenije – dokument v razgrnitvi so pripravili na Akademiji distribucije Elektro Maribor.

Foto: Borut Hočevar

Na četrtkovem posvetu Energetski koncept Slovenije – dokument v razgrnitvi so na okrogli mizi sodelovali predstavniki Elektra Maribor, HSE, Energetike Maribor, CIGRE – CIRED, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Zveze ekoloških gibanj Slovenije, Greenpeaca, Alpe Adria Green in Sindikata SDE. Posveta so se udeležili tudi predstavniki več drugih okoljskih organizacij, so sporočili iz Elektra Maribor.

Akademija distribucije Elektro Maribor je tako sklenila krog posvetov o Energetskem konceptu Slovenije (EKS). Tokratno srečanje je bilo posvečeno februarski verziji besedila EKS, strategije energetske politike do leta 2030 (in vizije do leta 2050), ki je v javni obravnavi.

Na posvetu so sodelavci Elektra Maribor predstavili pregled strateških dokumentov Avstrije in Italije. Predstavili so tudi natančni tematski pregled upoštevanja pripomb, ki so jih podali distributerji električne energije na predlog EKS. Deloma ali v celoti so upoštevali skoraj dve tretjini pripravljenih pripomb in predlogov. Na posvetu so bili v razpravi podani še nekateri dodatni predlogi, ki jih bodo posredovali pristojnemu ministrstvu.

Ministrstvo za infrastrukturo je 1. februarja obvestilo javnost o javni razgrnitvi osnutka EKS in okoljskega poročila. Gradivo bo javno razgrnjeno v digitalni obliki do 2. marca 2018. V tem času ima javnost zbirajo pripombe nanj.

Po zaključku javne obravnave EKS so na ministrstvu za infrastrukturo objavili seznam prejetih pripomb zainteresirane javnosti. Evidentirali so skupno preko 400 pripomb, ki jih je podalo skoraj 40 različnih oseb, so še zapisali v Elektru Maribor.
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: