c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Prvi pohod v Ljubljano za obrambo Mure!


Spoštovani prijatelji, Društva ZMM in somišljeniki!

Po zadnjih dogodkih, ko nas državne institucije od vlade do ministrstev in raznih uradnikov dobesedno hočejo vleči za nos, slepomišijo in se sprenevedajo, potem ko je koalicija s figo v žepu podpisala pogodbo in samo obljubljala zaščito reke Mure, potem ko na vladi niti ne obravnavajo uredbe, ki jo je predlagal minister Leben, da se prekliče koncesija za izgradnjo HE na Muri, je mera polna. V priponki prilagamo tudi zadnji dopis predsedniku vlade.

reka Mura

V petek 22. marca gremo v Ljubljano in bomo tam jasno in glasno povedali, da je dovolj tridesetletnega šikaniranja prebivalcev na SV delu Slovenije. Prebivalci ob Muri od Šentilja do hrvaške meje moramo tej noriji narediti konec enkrat za vselej.

Če bomo stopili skupaj oblast mora popustiti. Zahtevamo samo svoje pravice in ničesar na škodo drugih.

Za začetek naj povem, da je akcija stekla. Seznanite in pridobite čim več, vsaj pet somišljenikov iz vsakega društva. Seveda pa so dobrodošli tudi ostali simpatizerji. Organiziran bo brezplačen avtobusni prevoz, vsak udeleženec dobi za prvo silo en sendvič, pa tudi nekaj tekočine bomo vzeli zraven. Sicer pa gremo na »pohod«, zato je lahko v nahrbtniku tudi kaj za pod zob in žejo.

Odhodi avtobusov iz Murske sobote, Ljutomera, Radgone, Trat in Mariborav petek 22.marca ob 7 uri zjutraj. Predvidoma ob pol enajstih dopoldan se zberemo pred parlamentom, se nato sprehodimo do poslopja vlade RS in nato zopet nazaj. Predvidoma od 12 ure do 13:30 ure »prosto po Prešernu« in ob 14 uri vožnja proti domu.

Prijatelji, ki se nam boste pridružili v Ljubljani, prosim prav tako sporočite na naš mail (zd.mojamura@gmail.com) okvirno število.

V imenu vseh, ki se že trideset let srčno zoperstavljajo »posilstvu« naše reke Vas prosim vzemite si en dan časa ZA MURO, zase in predvsem za naše naslednike. STOP ELEKTRARNAM – ČAS JE ZA ZDRAVLJENJE RANJENEGA POREČJA!

PROSIM, da zaradi lažje organizacije prevoza do nedelje sporočite predvideno število rezervacij oziroma potnikov na mail naslov zd.mojamura@gmail.com Za vse dodatne informacije sem vedno na voljo na št 041 244 221, kontakt na Tratah je Muzej norosti 031 238 877 (info@muzejnorosti.eu), za Mursko Soboto Tadej Törnar 040 585 717, za Ljutomer Lončarstvo Žuman 041 515 979.

Se vidimo v Ljubljani. Predsednik ZD Moja Mura Samo Tuš

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG

ODSTOPI 0,5% DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE!
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: