c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Začetek projekta » E-voz : Dimenzioniranje E-pogonov za poklicne šole –invalidski vozički«


image

Foto: AAG

TEDEN MOBILNOSTI – Začetek projekta » E-voz : Dimenzioniranje E-pogonov za poklicne šole –invalidski vozički«

Predavanje o trajni in E-mobilnosti v šolskem centru Kranj

Alpe Adria Green je v okviru Evropskega tedna mobilnosti začel z aktivnostmi v okviru izobraževalno – ozaveščevalnega projekta E-Voz. Projekt je logično nadaljevanje že izvedenih aktivnosti v okviru projektov E-Avto -Mladi ter E-Pol, s katerim smo dijake srednjih tehničnih šol ter širšo javnost v preteklih dveh letih seznanjali in ozaveščali o konceptih trajne in e- mobilnosti mobilnosti. Projekt je sofinanciran strani Eko sklada, javnega okoljskega sklada, na podlagi javnega razpisa za NVO 2019.

image

Foto: AAG

V letošnjem in prihodnjem letu bomo v okviru projekta E- Voz nadaljevali z aktivnostmi ozaveščanja in izobraževanja dijakov srednjih tehničnih šol, tokratni projekt pa vključuje tudi ranljive skupine in sicer tiste invalide, ki nujno potrebuje invalidske vozičke za vsakdanjo mobilnost. . Tokratni projekt obsega naslednje aktivnosti:

– Načrtovanje, dimenzioniranje in izdelava elektro pogona za invalidski voziček

– Predelava in nadgradnja 6 invalidskih vozičkov z elektro-sistemi za lažjo in bolj učinkovito mobilnost

– Izobraževanje dijakov in učiteljev ter mentorjev o e-mobilnosti

– Izobraževalno- ozaveščevalna predavanja o trajni in e mobilnosti za dijake srednjih tehničnih šol.

image

E- POL projekt AAG, kamor sodi tudi predelava Smart-a na električni pogon je prejel energetsko nagrado časnika Finance za leto 2019. ( pokal na strehi Smart-a)

Foto: AAG

V okviru izobraževalno –ozaveščevalnih predavanj smo v torek 17.9. 2019 že izvedli prvo predavanje, za katerega so vsebinsko in strokovno poskrbeli strokovni sodelavci našega projektnega partnerja Inštituta Metron, vodilne institucije na področju inovacij v e- mobilnosti v Sloveniji. Predavanje smo izvedli skupaj z uradno otvoritvijo polnilne postaje za električna vozila, ki so jo v okviru lanskega projekta E-Pol načrtovali in sestavili dijaki ŠC Kranj. Dijaki so tako bili seznanjeni z konceptom trajne mobilnosti, prednostmi in slabostmi e- mobilnosti. Prav tako pa so v okviru predavanja lahko preizkusili tudi električni avto. Odziv dijakov je bil odličen, predavanja se je udeležilo več kot 60 dijakov.

gg-20-sept-2019pdf-page-001

Projekt sofinancirata:

Povezava:

Alpe Adria Green je letošnji nagrajenec razpisa za energetske nagrade Financ.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG

ODSTOPI 0,5% DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE!
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: