c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Prejeli smo: Vabilo na drugi protest Zaščitimo zveri


shod

“Spoštovani!

Najprej se vam iskreno zahvaljujemo za podporo, v kolikor ste nam jo izkazali ob prvem javnem shodu »Ne ubijaj! Sobivaj! Protestiraj!«, ki je potekal v Ljubljani 31.8.2019.

Ker nismo bili slišani in ker se v ravnanju državnih organov ni spremenilo nič, se naše aktivnosti nadaljujejo. Združili smo se v »CI za sobivanje« in ustanovili skupno platformo »Pokol ni rešitev« v okviru katere organiziramo drugi javni shod »Zaščitimo zveri«, ki bo potekal:

v soboto 12.10.2019 ob 14. uri na Kongresnem trgu v Parku Zvezda v Ljubljani in se nadaljeval na Trgu republike vse do 17. ure.

Z drugim javnih shodom ponovno pozivamo državne organe k spoštovanju Ustave Republike Slovenije, Direktive o habitatih, mednarodnih pogodb in konvencij ter odločitev Upravnega sodišča, saj le teh ne spoštujejo, ampak s pomočjo lovcev, na željo peščice živinorejcev, ki ne ščitijo svojih živali, iz podeželja na sončni strani Alp še naprej ustvarjajo
podeželje smrti.

Zahtevamo takojšnjo razveljavitev Interventnega zakona o odvzemu rjavega medveda in volka iz narave, takojšnjo razrešitev ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec in ministra za okolje in prostor Simona Zajca, kakor tudi da živinorejci nemudoma, obvezno in brezpogojno sprejmejo vse s strani države in Evropske unije sofinancirane zaščitne ukrepe, da se preneha s krmljenjem medvedov in trgovanjem z izdelki iz zaščitenih živalskih vrst, kakor tudi, da veterinarska inšpekcija nemudoma začne vršiti nadzor skladno z Zakonom o zaščiti živali in Pravilnikom o zaščiti rejnih živali.

Če imate dovolj »šank debat« interesne skupine in nezakonitega ravnanja pristojnih ter posledično nezakonitega lova zaščitenih živalskih vrst, vas vabimo, da ne sam pridružite, tako na naši FB strani »Pokol ni rešitev« (https://www.facebook.com/pokolniresitev/) kot v FB skupini »Pokol ni  rešitev! «( https://www.facebook.com/groups/688155408349754/). Prav tako vas ponovno vljudno vabimo k podpori javnega shoda in k udeležbi.

Ker smo bili s podporo nekaterih društev pri prvem javnem shodu, žal, razočarani, smo se tokrat odločili, da bomo za podpornike šteli in javno izpostavili zgolj društva, ki bodo  podporo potrdila, več kot enkrat delila dogodek (https://www.facebook.com/events/518517928881428/), pozvala svoje člane, sledilce in podpornike k udeležbi ter se javnega shoda v čim večjem številu tudi udeležila.

V kolikor se odločite da boste javni shod podprli, vas vljudno prosimo, da nam to čim prej sporočite na e-mail cizasobivanje@gmail.com ali v inbox FB strani »Pokol ni rešitev«.

Za sodelovanje in morebitno podporo se vam že v naprej iskreno zahvaljujemo.

Prijazen pozdrav,
Civilna iniciativa za sobivanje, skupna platforma »Pokol ni rešitev«”

Povezave:

AAG podal pripombe na Odlok o ukrepu odvzema osebkov vrst rjavega medveda in volka iz narave

Pripombe AAG na Strategijo upravljanja rjavega medveda v Sloveniji za obdobje 2019 – 2028 in Akcijski načrt za upravljanje rjavega medveda v Sloveniji za obdobje 2019 – 2023

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG

ODSTOPI 0,5% DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE!
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: