c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Coca-Cola, Nestlé in PepsiCo so drugo leto zapored imenovane za vrhunske plastične onesnaževalce


Coca-Cola, Nestlé in PepsiCo so drugo leto zapored imenovali vrhunske plastične onesnaževalce

23. oktobra 2019 – Manila, Filipini

Coca-Cola, Nestlé in PepsiCo so že drugo leto zapored prva tri najbolj prepoznana podjetja  svetovnih blagovnih znamk, ki onesnažujejo planet  z plastičnimi odpadki, poroča novo poročilo “BRANDED Volume II: Identification the Best Corporate Plastic onesnaževalci.”

Štirideset  čiščenj v več kot 50 državah in na 6 celinah, ki jih je septembra organiziralo gibanje Break Free from Plastic, je opredelilo vodilne družbe, ki onesnažujejo okolje. Ostala podjetja, ki zaokrožujejo prvih 10 onesnaževalcev, so Mondelēz International, Unilever, Mars, P&G, Colgate-Palmolive, Phillip Morris in Perfetti Van Melle.

„To poročilo ponuja več dokazov, da morajo družbe nujno narediti več za reševanje krize zaradi onesnaževanja s plastiko. Nenehno zanašanje na plastično embalažo za enkratno uporabo pomeni črpanje večje količine plastike v okolje. Recikliranje te težave ne bo rešilo. Skoraj 1800 članskih organizacij družbe Plastic poziva korporacije, naj nemudoma zmanjšajo proizvodnjo plastike za enkratno uporabo in poiščejo inovativne rešitve, osredotočene na alternativne sisteme dostave, ki ne ustvarjajo onesnaževanja, “je dejal Von Hernandez, globalni koordinator Break Free From Plastic premikanje.

Letos najpogosteje prepoznana podjetja v revizijah blagovnih znamk – Coca-Cola, Nestlé in PepsiCo – so ponudila večinoma napačne rešitve krizne plastike , podčrtala pa je, kako pomembno je, da glasovi izven potrošniškega blaga zahtevajo odgovornost in zahtevajo konec plastike za enkratno uporabo. Seznam najboljših onesnaževalcev je spet napolnjen z nekaterimi najbolj znanimi svetovnimi znamkami.

„Nedavne zaveze korporacij, kot so Coca-Cola, Nestlé in PepsiCo, za reševanje krize se žal še naprej zanašajo na lažne rešitve, kot je zamenjava plastike s papirjem ali bioplastiko in se bolj zanašajo na pokvarjen svetovni sistem recikliranja. Te strategije v veliki meri ščitijo zastareli poslovni model, ki je povzročil krizo plastike zaradi onesnaževanja, in ne bodo ničesar preprečile, da bi te blagovne znamke v prihodnosti spet bile imenovane kot najbolj onesnaževalci, “je dejal Abigail Aguilar, koordinator plastične kampanje Greenpeace za Jugovzhodno Azijo.

»Izdelki in embalaža, ki jih tržijo blagovne znamke, kot so Coca-Cola, Nestlé in PepsiCo, naš sistem recikliranja spreminja v smeti. Kitajska je dejansko prepovedala uvoz “recikliranja” ZDA in drugih držav izvoznic, druge države pa temu sledijo. Po vsem svetu sežgajo plastiko v sežigalnicah, ki izpostavljajo skupnosti strupenemu onesnaženju. Še naprej moramo izpostavljati te dejanske krivce naše plastike in krize recikliranja, “je dejala Denise Patel, ameriška koordinatorka za Globalno zavezništvo nad alternativami za sežiganje (GAIA).

VIR: https://www.breakfreefromplastic.org/2019/10/23/brand-audit-report-2019-press-release/

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG

ODSTOPI 0,5% DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE!
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: