c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Državni pokol medvedov in volkov


RSI Radiotelevisione svizzera, unità aziendale della Società svizzera di radiotelevisione

Zgodilo se v Sloveniji. Pokol je potekal vse poletje.

Razdeljeno prebivalstvo: boj med človekom in človekom in ne med človekom in naravo

medved video1

OGLEJ SI VIDEO, KLKNI NA SLIKO!

Interventni Zakon je 20. junija potrdil slovenski državni zbor z 62 glasovi za in 9 proti. Ta “intervencijski zakon”,je  namenjen zajezitvi “prenaseljenosti” medvedov in volkov na območju Slovenije . Pokol približno 200 medvedov in 11 volkov se je nadaljeval vse poletje. Do danes je bilo pobitih več kot 120 živali.

Volk in medved.  Obe vrsti sta bili v Sloveniji preganjani

Volk in medved. Dve vrsti preganjanih v Sloveniji (© Paolo Martino)

Odločitev, je bila izglasovana zaradi povečanja števila medvedov v balkanski državi, ki se ponaša z najvišjim odstotkom v Evropi glede na območje. Toda Slovenci so razdeljeni na pol. Po eni strani tisti, ki pobudijo pobudo, se pritožujejo nad škodo, ki so jo povzročili vpadi divjih živali. Po drugi strani tisti, ki to izzivajo in se borijo za zaščito prosto živečih živali. Tak primer je nevladna organizacija Alpe Adria Green , ki se je leta 2018 soočila s odločitvijo vlade, ko je sprejela uredbo zato je  vlado tožila. Izid tožbe je privedla do blokade klavnice približno za eno leto. Sprejet , intervencijski  zakon  je bil sprejet junija. Do danes je bil skoraj že uresničen!

Gilberto Mastromatteo

VIR:
https://www.rsi.ch/news/oltre-la-news/Leccidio-di-Stato-di-orsi-e-lupi-12329649.html

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG

ODSTOPI 0,5% DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE!
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: