c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Dimenzioniranje E-pogonov za poklicne šole –invalidski vozički


Izjava za javnost

Izobraževanja in usposabljanja za dijake v okviru projekta » E-voz : Dimenzioniranje E-pogonov za poklicne šole –invalidski vozički«

Načrtovanje, dimenzioniranje ter nadgradnja električnih invalidskih vozičkov

V letošnjem in prihodjem letu bomo nadaljevali z aktivnostmi ozaveščanja in izobraževanja dijakov srednjih tehničnih šol, tokratni projekt pa vključuje tudi ranljive skupine in sicer tiste invalide, ki nujno potrebuje invalidske vozičke za vsakdanjo mobilnost. Tokratni projekt obsega naslednje aktivnosti:

– Načrtovanje, dimenzioniranje in izdelava elektro pogona za invalidski voziček

– Predelava in nadgradnja 6 invalidskih vozičkov z elektro sistemi za lažjo in bolj učinkovito mobilnost

Predelan invalidski voziček

Foto AAG: Predelava invalidskega vozička na električni pogon

Cilj projekta je usposobiti in izobraziti dijake srednjih tehniških šol za načrtovanje in ravnanje z vsemi električnimi vozili, ne samo z električnimi avti. Še posebej zaželeno je poznavanje električnih vozil – invalidskih vozičkov, na katerih lahko inovacije in predelava prinese lažjo uporabo in večje zadovoljstvo tudi njihovim uporabnikom – invalidom.

Na javno povabilo k sodelovanju se je letos prijavilo 6 tehniških šol iz cele Slovenije, prav tako pa se je na naše vabilo odzval tudi CIRIUS Kamnik, ki želi sodelovati pri usposabljanju in izobraževanju, česar smo še posebej veseli, saj na ta način direktno vključujemo v izobraževanje in usposabljanje tudi mlade invalide kot neposredne uporabnike invalidskih vozičkov. Poleg CIRIUSa pri usposabljanju sodelujejo tudi dijaki naslednjih srednjih šol:

– Strokovno izobraževalni center Bežigrad,  Ljubljana

– Šolski center Kranj

– Šolski center Škofja Loka

– Šolski center Domžale

– Srednja šola tehniških strok Šiška, Ljubljana

– Elektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana ( Vegova)

ter poseben gost Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik.

Vsaka šola bo imela na 3 dnevnem izobraževalnem programu po 6 dijakov ter 2 mentorja. Program je sestavljen iz teoretičnega dela ( 8 šolskih ur) ter praktičnega dela ( 16 šolskih ur). Prvo usposabljanje bo na vrsti od 3. Do 5. Decembra, na katerem bodo sodelovali dijaki SIC Ljubljana ter CIRIUS Kamnik.

Predavanje o trajni in E-mobilnosti v Srednji šoli Jesenice

V Srednji šoli Jesenice smo v sredo, 27.11. 2019 izvedli  predavanje  O trajnostni in električni mobilnosti v nizu predavanj o trajni mobilnosti za dijake srednjih tehniških šol po celotni Sloveniji. Predavanja so del aktivnosti projekta E-Voz, ki ga vodi in izvaja AAG v sodelovanju z Inštitutom Metron in go na podlagi javnega razpisa za NVO 2019 sofinancira Eko sklad RS.

Predavanje in predstavitev predelanega električnega avtomobila je trajalo 2 šolski uri, udeležili pa so se ga je 35 dijakov smer Strojni tehnik skupaj z mentorji in učitelji. Uvodni nagovor ter predstavitev teme predavanja je izvedel vodja projekta Tony Mlakar, strokovni del predavanja pa je izvedel Alan Kavčič, razvojni inženir elektronike pri Institut Metron.

Predavanje - jesenice1- 27.11.2019

Predavanje - jesenice 27.11.2019

Foto AAG: Predavanje – Jesenice 27.11.2019

Projekt sofinancirata:

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG preko položnice ali Donirate lako tudi preko PEYPAL servisa

ODSTOPI 0,5% DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE!
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: