c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

“PRESTIŽNA NAGRADA – FOSIL DNEVA V MADRIDU NA COP 25 TUDI SLOVENIJI IN BIH”


Bosna in Hercegovina in Slovenija sta na podnebnem vrhu COP25 v Madridu osvojila nagrado “Fosil dneva” za promocijo in financiranje gradbenega projekta termoelektrarne Tuzla 7, je sporočila CAN Europe.

Načrti Bosne in Hercegovine za izvedbo neupravičenega projekta za izgradnjo nove elektrarne na premog Tuzla 7 so dobili nepričakovano podporo v obliki napovedane pripravljenosti bančnega konzorcija, ki ga vodi slovenska NLB, da financira manjši del celotne naložbe.

Ta novica je Bosni in Hercegovini skupaj s Slovenijo podelila sarkastični naslov “Fosil dneva”, ki ga vsak dan podeljuje Mreža za podnebne ukrepe (CAN), vodilna mreža nevladnih organizacij po svetu, za vrh COP25 o podnebju v Madridu. podnebne spremembe.

Med vrhom je med državami, ki ovirajo napredek pri nujnih podnebnih ukrepih, priznano negativno priznanje.

NLB banka, italijanska Intesa Sanpaolo in ruska Sberbank so ustanovili konzorcij, ki je ponudil samo 74 milijonov evrov posojila za financiranje 15 odstotkov vrednosti Tuzle 7. Preostalih 85 odstotkov ali 614 milijonov evrov financira posojilo kitajske Exim Bank iz Kitajske, ki je sicer predmet postopka za reševanje sporov z Energetsko skupnostjo zaradi kršitve pravil o prepovedi državne pomoči za take projekte.

Energetska skupnost je mednarodna pogodba, ki vključuje energetske trge Evropske unije in njenih sosed, vključno z Bosno in Hercegovino.

“Vključenost NLB banke pomeni tudi sodelovanje slovenske vlade in Evropske banke za obnovo in razvoj, saj sta delničarka NLB banke. Javnega denarja za financiranje novih premogovnic ne bi namenili. dihanje novega onesnaževanja zraka, ki je samo lani povzročilo 136 prezgodnjih smrti v tem mestu, “je dejal Viktor Berishaj, koordinator za podnebne ukrepe in podnebne ukrepe za Jugovzhodno Evropo pri Evropski mreži za podnebne ukrepe (CAN Europe).

This is the divider

ODSTOP DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE

za prihodnost naših otok - dohodnina1


ŠE DO 31.12.2019 LAHKO 0,5 OHODNINE NAMENITE NEVLADNIM ORGANIIZACIJAM.


Če nam želite pomagati, lahko del svoje dohodnine namenite prav nam, na naslov Alpe Adria Green mednarodna organizacija za zaščito okolja in narave, c. Franceta Prešerna 26, 2470 Jesenice, davčna številka 78020239.
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: