c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

EKO PATRULJA AAG–PARKIRIŠČE KAMIONOV V ASFALTNI BAZI VRTOJBA


V ponedeljek 20.01.2020 je EKO PATRULJA AAG zaradi pritožb tamkaj živečih  članov AAG in drugih občanov pregledala stanje na parkirišču kamionov, ki ga uporablja Asfaltna baza v Vrtojbi.

clip_image006

EKO PATRULJA je ugotovila da, glede na predpise in zakone, ki jih v republiki Sloveniji imamo v zvezi z parkiranjem tovornih vozil in gradbene mehanizacije ter na splošno motornih vozil ima Asfaltna baza v Vrtojbi neurejeno in ljudem ter naravi  škodljivo parkiranje vozil tako osebnih kot tovornih vozil ter gradbene mehanizacije.

Utemeljitev:

– V asfaltni bazi se vsakodnevno podnevi in ponoči, posebno pa preko vikenda parkira 20, 30 in več tovornjakov, cistern,,avto silosov kot tudi gradbene mehanizacije. Vse to je parkirano na izkopanem platoju, direktno na gramozu, ki je 15 do 20 m nižji od nivoja tal ostalega zemljišča okrog asfaltne baze, torej le kakšen meter nad nivojem podtalnice, rezervata pitne vode na vrtojbenskem polju.

– Parkirišče asfaltne baze nima urejenih oljnih lovilcev

– vsa parkirana vozila so velik potencialni onesnaževalec okolja in moteč faktor bližnjih prebivalcev.( prah, hrup, izpušni plini ………)

– vprašljivo je tudi skladiščenje soli na prostem in pokrito s ponjavo ter naloženo direktno na gramoz.

Vse zgoraj opisano je po naših laičnih predpostavkah. proti vsem zakonskim predpisom za parkiranje delovnih strojev in motornih vozil. Ker je, kot že rečeno vse skupaj v sami vasi med hišami, otroškimi igrišči in igrali ter tik ob na novo zgrajenem piknik prostoru.

Iz  AAG smo poslali prijavo inšpekcijskim službam v Novi Gorici v kateri zahtevamo takojšnje ukrepanje inšpekcijskih služb, zaradi ogrožanja zdravja ljudi, predvsem pa zdravja otrok. Med drugim smo zapisali. da  se mora to parkirišče takoj odstraniti in okolico povrniti v prvotno stanje.

clip_image002

clip_image004

clip_image008clip_image010

clip_image014clip_image016

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG preko položnice ali Donirate lako tudi preko PEYPAL servisa
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: