c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Pomembno obvestilo glede uporabljenih zaščitnih sredstvih


ZAŠČITNA MASKA

Glede na akutno situacijo širjenja virusa SARS-CoV-2019 (koronavirus) in s tem povezanimi ukrepi na državni ravni, vas obveščamo, da spadajo odslužena zaščitna sredstva med NEVARNE ODPADKE!
Zato vas vljudno prosimo, da tovrstne odpadke (na primer zaščitne maske, zaščitne obleke in rokavice) zbirate povsem ločeno, nadalje pa poskrbite, da jih oddate na zbirne centre, ki to sprejemajo.
Vljudno prosimo, da dosledno upoštevate zgoraj zapisana navodila in da se pri tem predvsem zavedate, da lahko z nasprotnim ravnanjem širšo množico ljudi nevarno in neodgovorno izpostavite morebitnemu širjenju virusa.

VIR:  SUROVINA MARIBOR

 

Tako je treba ravnati tudi z materialom za enkratno uporabo, ki ga uporabljajo bolna oseba in njeni negovalci, na primer z rokavicami, robci in maskami. Enako velja, če je to primerno, za osebno zaščitno opremo zdravstvenega osebja v primeru obiska bolnika.

Plastično vrečko je treba tesno zapreti, zavezati oziroma zalepiti, da se odpadki ne raztresejo. Zaprto vrečo je treba nato odložiti v posodo za zbiranje mešanih komunalnih odpadkov, to je v črno oziroma zeleno posodo ali zabojnik.

Takšnih odpadkov ne smemo odložiti v zabojnike, namenjene zbiranju ločenih frakcij odpadkov, kot so biološki odpadki ter embalaža iz plastike, kovin in sestavljenih materialov, ki se po sistemu od vrat do vrat zbirajo pri uporabnikih.

Tudi rokavice iz lateksa ali podobnih materialov, ki jih uporabljamo za nakupe ali druge namene, ne sodijo v rumeno posodo za embalažo.

V vseh obratih za zbiranje in obdelavo odpadkov pa morajo upoštevati vse protokole za zaščito delavcev in dezinfekcijo opreme in vozil. Zagotoviti morajo osebno zaščitno opremo, zlasti oblačila, rokavice in maske, so še sporočili z okoljskega ministrstva.

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG preko položnice ali Donirate lako tudi preko PEYPAL servisa
%d bloggers like this: