c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

PREJELI SMO: Pismo Civilne Iniciative SOS Obala Piranski občini


solnica nad Piranom

solnica nad Piranom (foto CI)

SPRS in OPN občine Piran, Portorož 19.04 2020

Piranska občina ima potenciale za gospodarski, socialno – družbeni in okoljski razvoj ter posledično delovna mesta in blagostanje za mlade občane.

Brez stavbarske in tehnične dediščine Benečanov in Avstrijcev iz preteklosti in kasnejše vloge slovenskega arhitekta Mihevca in sposobnih lastnikov oz. (direktorjev), NI razvoja kulturnega turizma v Piranu.

Za razliko od neplodnih diskusij domoznanskih večerov v Piranu pred nekaj letih, ste tokrat navedli odlično iztočnico za našo identiteto in razvoj Pirana. Spomnili ste nas na odprtje spomenika G. Tartiniju v letu 1896, ko je vlagatelj in gradbeno podjetje iz Gradca že začelo z pripravami za gradnjo velikega sodobnega hotela v Portorožu. Postavljali so se temelji Term in segmenta SPA in zdravstvenega turizma. Pristanišče rož, Port of Rosesl – Rosenhafen, Portorose se je po že nekaj letih razvilo v eno od naj prepoznavnih in prestižnih recetivnih destinacij Evrope.

V polnem zagonu je bil gospodarski in kulturni razcvet skupnosti v mestu pa tudi prebivalstva na podeželju, ki je s pridelki oskrbovalo Trst. Takrat sodobne tovarne in objekti na Fornačah, pristanišča in kasneje ladjedelnica, trolejbus do železniške postaje Parenzana v Luciji, gledališča itd., so omogočali delovna mesta , gospodarski in socialno družbeni ter okoljski razvoj na teritoriju nekdanje pokrajine »Kustenland » in občin K&K monarhije .

Meščane, danes večino »uvožene« Pirančane, sprašujete KAJ PA danes, ko NI tovrstnega prazničnega trenutka ??? Del politikov in biroktratskega aparata se do sedaj NI izkazal, pohlep škodi trajnostnemu turizmu, zato je odgovor jasen.

Odgovor je pogled v prihodnost na podlagi uspešne preteklosti, ki pomeni izziv in smerokaz identitete za teritorij Istre & Kras in aktiviranje dovolj SPOSOBNIH, uspešnih mladih prebivalcih ob pomoči implementacij nas že izkušenih z strokovnimi znanji in sposobnostjo implementacij v praksi ter poznavanjem zahtevah turistov iz EU, ki predstavljajo 70 % turističnih prihodkov v Občini,

Naša destinacija je stičišče kohezijskih ciljev EU, multi-kulty prostora in regijskega sodelovanja slovanske, latinske in germanske kulturne dediščine.

Lp SOS Obala CI

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG preko položnice ali Donirate lako tudi preko PEYPAL servisa
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: