c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

46. SVETOVNI DAN OKOLJA


Svetovni dan okolja je glavno orodje Združenih narodov za spodbujanje svetovne ozaveščenosti in ukrepov za okolje. Z leti se je razvil v široko svetovno platformo za javno ozaveščanje, ki jo široko spremljajo zainteresirane strani v več kot 100 državah. Služi tudi kot ‘dan ljudi’ za to, da naredijo nekaj pozitivnega za okolje, posamezna dejanja pa pretvorijo v kolektivno moč, ki ustvarja eksponenten pozitiven vpliv na planet.

Veliko ekosistemov Zemlje se bliža kritičnim prelomnim točkam izčrpavanja ali nepopravljivih sprememb, ki jih je spodbudila visoka rast prebivalstva in gospodarski razvoj. Če dosedanji vzorci potrošnje in proizvodnje ostanejo enaki in če naraščajoče prebivalstvo doseže 9,6 milijarde, bomo potrebovali tri planete za vzdrževanje načina življenja in potrošnje.

what is the history of world environment day

Letošnji svetovni dan varstva okolja, že 46. po vrsti, namenja glavno pozornost biotski raznovrstnosti oz. biodiverziteti. Hrana, zrak, voda in podnebje niso pomembni dejavniki samo za preživetje človeka, temveč tudi za ohranjanje biotske raznovrstnosti

S preudarnim gospodarjenjem z biotsko raznovrstnostjo  bomo  zagotovili zdravo prihodnost, kjer se lahko uresničijo naše sanje. Človeška blaginja ne sme biti vrok za uničevanje našega okolja. Za trajnostno življenje je treba narediti več in bolje. Gre za to, da vemo, da naraščajoče stopnje rabe naravnih virov in vplivi na okolje, ki se pojavljajo, niso  stranski produkt gospodarske rasti.

World Environment Day 2020: Date, theme, significance, history and ...

Svetovni dan okolja je priložnost, da vsi spoznajo odgovornost za skrb za Zemljo in postanejo povzročitelji sprememb.

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

Plačilo članarine 2020 / postanite član AAG

Podprite AAG preko položnice

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: