c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Nezakonito odložene odpadke pri Divači vrnili v Italijo


 

Neznani storilci so jih odvrgli pri udornici Risnik

3

Približno štirideset ton odpadkov so spomladi nezakonito pripeljali iz Italije in jih odložili pri Divači

Pri Divači so 25.11.2020 pristojne službe po nalogu okoljskega inšpektorata odstranile približno štirideset ton odpadkov, ki so jih spomladi s tovornjaki nezakonito pripeljali iz Italije. Neznanci so jih odvrgli pri udornici – kraški dolini – Risnik, ob regionalni cesti med Divačo in Lipico, blizu varovanega območja Parka Škocjanskih jam. Dve tretjini odpadkov so že odstranili in jih ponovno odpeljali v Italijo, medtem ko jih je na kraju ostalo še približno 20 ton, za katere pa ugotovitveni postopek še poteka.

V mesecu marcu so prebivalci Divače opazili tovorna vozila, ki so na zasebno zemljišče ob regionalni cesti med Divačo in Lipico nezakonito odlagala večje količine odpadkov. Obvestili so policijo in inšpektorat za okolje in prostor. Stekla je preiskava, ki jo je vodila policija. Ker gre za sum storitve kaznivega dejanja obremenjevanja okolja, je predkazenski postopek usmerjalo okrožno državno tožilstvo iz Kopra. Preiskovalni organi so ugotovili, da so odpadke vozili iz Italije in jih nato nezakonito odlagali. Na podlagi soglasij pristojnih organov Italije in Slovenije so nekaj več kot 39 ton nezakonitih odpadkov že odpeljali spet v Italijo. Za ostale pa še poteka ugotovitveni postopek.

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

NAMENITE 0.5 % DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JO BOMO UPORABILI  ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE !!!

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite Alpe Adria Green internaciol org.

Donirajte preko PayPal

Donate-page-001

Plačilo članarine preko PayPal
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: