c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Spletna platforma za evropsko okoljsko pravo – Enviromental applicable law online platform


sončni zahod

 Izjava za javnost

Alpe Adria Green v okviru Okoljskega centra AAG zadnjih 5 let pospešeno izvaja brezplačno okoljsko pravno svetovanje za civilne iniciative in posameznike, ki se soočajo z okoljskimi problemi, nastalimi zaradi preteklih ali nameravanih prekomernih posegov v okolje. Poleg svetovanja v AAG želimo širši javnosti tudi prikazati možne ukrepe in aktivnosti za zaščito njihovih pravic do zdravega in kvalitetnega življenskega okolja.

Tako smo uspeli konec leta 2020 na javnem razpisu COMM/SUBV/2020/E, ki ga je objavil Evropski parlament EU #skupajsmoEU, pridobiti sredtva za za projekt Spletna platforma za evropsko okoljsko pravo. Glavni cilj projekta je pripraviti spletno komunikacijsko orodje, ki bo širši javnosti na področju JV Evrope predstavila možnosti uresničevanja pravice do zdravega okolja skozi orodja , ki jih nudi Evropska unija.

Cilj projekta je postaviti bodisi spletni zavihek bodisi novo spletno stran v okviru glavne spletne strani AAG. Produkt bo na enem mestu predstavil vse relevantne informacije glede možnosti sodelovanja širše javnosti v postopkih EU na področju varstva okolja, kot so:

– nabor možnih načinov sodelovanja javnosti pri reševanju okoljske problematike, ključne informacije in povezave do relevantnih orodij za zaščito človekovih pravic do čistega in zdravega okolja,

– nabor pisnih virov v obliki pravnih aktov EU (uredbe, direktive) na področju varstva okolja in narave, nabor primerov sodne prakse Sodišča Evropske unije (SEU),

– predstavitev okoljskih politik, sprejetih na ravni EU, deklaracij in ostalih krovnih aktov,

– objavljanje dnevnih novic o aktualnem dogajanju na ravni EU glede sprejemanja in obravnave rešitev in vprašanj vezanih na okoljevarstveno problematiko.

Projekt se bo zaključil z junijem 2022. Tudi po izteku projekta pa bodo vse zbrane informacije ter povezave, ki bodo redno vzdrževane in dopolnjevane, na voljo celotni zainteresirani javnosti na postavljeni spletni platformi.

ŠE DO 01.05.2021 LAHKO ZA LETO 2020,   1,0 % SVOJE DOHODNINE, KI BI JO DRUGAČE DALI DRŽAVI,  ODSTOPITE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JO NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ VAS NE STANE!

POSTANITE ČLAN AAG

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

PODPRITE ALPE ADRIA GREEN INTERNACIOL ORG.

DONIRAJTE PREKO PAYPAL

Donate-page-001

PLAČILO ČLANARINE PREKO PAYPAL
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: