c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

v AAG smo uspešno zaključili projekta E-voziček: Dimenzioniranje e – pogonov za poklicne šole – invalidski vozički


E-VOZ22

V maju 2021 smo v AAG , kljub omejitvam zaradi epidemije, zaključili še z enim v seriji ozaveščevalno –izobraževalnih projektov na področju trajne mobilnosti, s katerimi skušamo ciljnim skupinam približati koncept trajne in e-mobilnosti.

V dvoletnem izobraževalnem projektu, ki sta ga poleg AAG sofinancirala tudi Okoljski sklad RS ter Ministrstvo za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe, je sodelovalo več kot 15 srednjih tehniških in družboslovnih šol iz celotne Slovenije, v vse aktivnosti projekta pa je bilo vključenih čez 600 dijakov in učiteljev ter mentorjev strokovnih učnih programov.

Cilj projekta je poleg dviga ozaveščenosti o pomembnosti in nujnosti uveljavitve trajne mobilnosti tudi seznaniti, usposobiti in izobraziti dijake srednjih tehniških šol za načrtovanje in ravnanje z različnimi vozili na električni pogon in ne samo z električnimi avti. Še posebej zaželjeno je poznavanje električnih vozil – invalidskih vozičkov, na katerih lahko inovacije in predelava prinese lažjo uporabo in večje zadovoljstvo tudi njihovim uporabnikom – invalidom.

E-VOZ20e-voz12

e-voz11e-voz13

Tokrat so se dijaki še posebej izkazali. V okviru usposabljanja so predelali in nadgradili invalidske vozičke svojih sošolcev, prijateljev ali drugih mladih, ki jih je bodisi bolezen ali pa nesreča prikrajšala za normalno mobilnost. Tako so na primer zamenjali stare svinčene akumulatorje z novimi litijevimi baterijami, nadgradili vozek z električnimi priključki ali pa celo dogradili senčno streho z vgrajenimi fotovoltaičnimi paneli.

Tako je, med drugim, svojo izkušnjo s predelanim invalidskim vozičkom opisal tudi Gal Skuk:

»S predelavo vozička sem zelo zadovoljen. Še največ veselja imam z novim akumulatorjem, ki mi omogoča hitrejšo vožnjo po klancu navzgor, pri kateri zlahka dosegam hitrost 11 km/h, kar je velika razlika od prejšnjih 9 km/h. Velika prednost novega akumulatorja je tudi njegova vzdržljivost, saj z njim lahko prevozim daljšo razdaljo, kljub manj pogostemu polnjenju.

Velika pridobitev je tudi možnost polnjenja telefona, računalnika ter drugih naprav, saj mi omogoča svobodno gibanje ob uporabi pripomočka med polnjenjem.

Gretja sedežev sem se sprva najbolj bal, saj sem mislil, da bo vplivalo na udobno sedenje. K sreči temu ni tako in v hladnih zimskih dneh mi pride zelo prav«.

E-VOZ21

V AAG smo veseli in ponosni, da imamo v Sloveniji take mlade, ki jim poleg želje do pridobivanja znanja veliko pomeni tudi skrb do okolja (skozi nove tehnologije) in tudi sočutje do tistih, ki potrebujejo pomoč. Zato še enkrat hvala vsem deležnikom in sofinancerjem projekta, hkrati pa se veselimo novih projektov.

e-voz3e-voz14

e-voz2e-voz1

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

ŠE DO 31.05.2021 LAHKO ZA LETO 2020   1,0 % SVOJE DOHODNINE, KI BI JO DRUGAČE DALI DRŽAVI,  ODSTOPITE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JO NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ VAS NE STANE!

POSTANITE ČLAN AAG

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

PODPRITE ALPE ADRIA GREEN INTERNACIOL ORG.

DONIRAJTE PREKO PAYPAL

PLAČILO ČLANARINE PREKO PAYPAL
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: