c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

 Prejeli smo: Območna šola Devetak je dobila svoj prvi manjši ekološki sadovnjak


Območna šola Devetak je z današnjo ekološko akcijo sajenja različnih vrst sadnega drevja dobila svoj prvi manjši ekološki sadovnjak. Akcijo je organiziralo Ekološko društvo »Eko zeleni « iz Tuzle, ki je član Alpe Adria Green v sodelovanju z Javnim zavodom Osnovna šola Puračić – učitelji Območne šole Devetak

Z akcijo zasaditve skoraj dvajsetih različnih sort sadnega drevja v organizaciji Eko društva »Eko zeleni « iz Tuzle, ki je član AAG so se začele aktivnosti obeležitve svetovnega dneva čistega zraka.

Pred današnjo okoljsko dejavnostjo je bilo predhodno dobro sodelovanje z vodstvom te šole, to je osnovnošolsko učiteljico Amiro Begović, ki je dala pobudo in jo podprl direktor te šole.

Mali ekološki sadovnjak bo sestavljen iz avtohtonih bosansko-hercegovskih sort, ki jih je učiteljica OŠ Amira Brgović prepoznala kot način negovanja naravne dediščine in praktičnega razvoja pouka Moje okolje s spodbujanjem razvoja “Agroekologije” in zdravega načina življenja, zdravja mladih in splošnega. prebivalstvo.

Njihova, pa tudi želja vseh, ki so prispevali k temu sadovnjaku, je, da vse sadike zrastejo v sadna drevesa, katerih sadje bodo z veseljem pojedli učenci te šole. Dodajajo, da lahko vsi z majhnimi koraki prispevamo k bolj zdravemu in boljšemu okolju ter k njihovemu zgledu povabili tudi vse ostale šole, okoljska društva, organizacije in posameznike.

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Donirajte

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
%d bloggers like this: