c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Prispevku RTV “Naselje za turške delavce v Orehku zgrajeno brez gradbenega dovoljenja, inšpektorji izrekli kazen” na rob


V sredo 24.11.2021 je bil na TV Slovenija objavljen dober prispevek novinarke Erike Pečnik Ladika o mobilnem naselju v Orehku pri Postojni, kjer naj bi že septembra živelo 400 delavcev.

Iz prispevka je razvidno da je inšpekcija “ustavila gradnjo” delavskega naselja v Orehku pri Postojni, kjer Turško podjetje Yapi Merkezi ga je gradi brez gradbenega dovoljenja. Objekte, bi morali zdaj podreti in plačati kazen od 10.000 do 60.000 evrov.

FOTO: EKO PATRULJA AAG

Na koncu prispevka pa je s strani inšpekcije povedano da ko bo turško podjetje dovoljenje imelo, bo kršitev odpravljena. Zakonito stanje bo vzpostavljeno in rušitev teh objektov ne bo. To je lep primer kako deluje inšpektorat za okolje in prostor, v primeru če se izvaja gradnja v interesu vladajočih struktur, ne samo sedanje take primere smo zasledili skoraj pri vseh dosedanjih vladah. To dokazuje, da v Sloveniji še vedno po večini vladajo lobiji na vseh področjih življenja. Odločitve so v okoljskih primerih sprejete politično in na podlagi prirejenih strokovnnih ocen.

Ker se zavedamo, da je take primere potrebno preprečiti smo se v AAG v tem primeru prijavili za status stranskega udeleženca v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja za začasni nastavitveni park Orehek. V postopek smo se prijavili predvsem zaradi tega ker Investitor želi s podporo države postaviteviti začasni kamp za nastanitev delavcev, tudi na področju Nature 2000 na zemljiščih s parcelno številko 3072/1,3072/2,3072/3,3072/4,3072/5,3072/6,3072/7,3072/8,3072/9 vse k.o. Orehek (2486),Orehek pri Postojna, kamor ta ne sodi. V AAG smo že pred tem prepodali več pripomb na Lokacijsko preveritev za nastanitveni center – Orehek, zaradi katereh smatramo, da ta kamp na to področje ne sodi in jih tudi navajamo kot pripombe proti izdaji gradbenega dovoljenja…. – celotno zahtevo za status stranskega udeleženca v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja za začasni nastavitveni park Orehek si lahko preberete na povezavi.

VIDEO RTV: https://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174825304?jwsource=cl

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Donirajte

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST
Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: